Hogyan neveznétek azt a sérülést mikor gyengébnek érzitek a csukló ízületet egy megerőltető mozdulat után? Hogyan kell kezelni?
egy spagetti csomagot akarta kettétörni a két végén a főzéshez, de nem ment úgyhogy mindenhogy próbáltam fogdosni azért nem erőltettem (nagyon)
de utána az inhüvely résznél és inaknál kicsit fájdogált. az elmúlt de most gyengébbnek érzem a csuklótáji izom területeket.
Ez csak azért fontos mert a másik csuklóm is egy megerőlteett csuklómozdulattól nem akar helyrejönni sokkal gyengébnek érzem és fáj ha sokat bilengyüzöm egerezem mosogatok.
mit csináljak a mostani húzódással? Jegeljem? vagy borogassam?
Hogy hívnátok ezt húzódás, rándulás stb ?
Amúgy nem sportolok semmit , nincs itthon krém , max vietnámi balzsam ..Az beválhat?
Ha erőteljes nagy mozdulat, akkor húzódás, ha hirtelen, akkor rándulás. Mindkét esetben pihentesd. A hűtés a fájdalmat csökkenti, a keringés így a gyógyulást lassítja. A vietnámi balzsam a keringés, ezáltal a gyógyulást fokozza/gyorsítja.
Nap közben, ha fáj, akkor borogasd vagy jegeld, estére kend be a balzsammal.
1.Ez most nem egyértelű, szétfeszítő mozdulat miatti csukló fájdalomra mi a jó borogtás vagy jegelés, enyhe nyomás fájdalom és gyengült csulótáji izomzat érzettét érzem. Sőt most kinyújtottam a karomat csak úgy és most már a felkar izomban is érzek egy kisebb fájdalmat.
nem akarom , hogy rosszabb legyen , ha rosszúl választok
borogatás vgy jegelés?
az internet nem add egyértelmű választ
tapasztalatból valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!