A szteroid mire való, ha orvos írja ki? Tényleg egy erős gyulladáscsökkentő? Vagy hogyan hat?
A bőrömre kaptam, bőrgyógyász által.
De nem tudom, mit csinál, mert a bőröm nem gyulladt.
A hatásmechanizmusára vagyok kíváncsi, kiírtam ide a kérdést Egészség témakörbe, de egyetlen válasz jött csak, hogy "erős gyulladáscsökkentő".
Bár nem értek hozzá, de nem gondolom, hogy ez így fedi a valóságot, hisz én sem gyulladásra kaptam.
Talán itt több sikerrel járok.
Bár Ti biztosan szájon át viszitek be, nekem meg külsőleg van a krém, de azért megköszönném, ha össze tudnátok szedni nagyjából, hogy mit is csinál. Köszi!
Szögezzük le gyorsan az elején, hogy az ebben a témában igen sokszor emlegetett anabolikus szteroid, és az általad említett kortikoszteroid, bár kémiailag igen hasonló, tulajdonképpen ég és föld.
A szervezetedben lévő kortizon felelős a gyulladás "enyhítéséért" ennek hatása azonban például fertőzés esetén teljesen elhanyagolható. Ebből a célból alkották meg a különböző kortikoszteroid tartalmú krémeket, amelyek alkalmazása során a már említett kortizon élettani hatása jóval felerősödik, a többit pedig már nem nehéz kilogikázni. Ilyen krémeket szoktak adni a ekcémára, pikkelysömörre, vagy egyszerű bőrviszketésre is.
A te esetedben azonban nem igazán tudjuk, hogy mire írták fel, ha esetleg kibővítenéd ezzel kérdésed, könnyebben találnánk ki az indokot is. :)
Olyan apró kis göbök vannak a bőrömön, mintha állandóan libabőrös lennék.
Nem fáj, nem gyulladt, csak esztétikailag zavaró.
Ezeket szeretném eltüntetni.
Sima bőrt akarok.
A krémnek nincs neve, ott keverték ki a patikában.
Ráragasztottam egy cetlit, amin szerepel az én nevem, hogy napi 2x használjam, és az előállítás dátuma.
Ok, de a tünetet hogyan szünteti meg?
Ha nem is gyulladás, akkor mit csinál vele, hogy ott szebb legyen a bőröm?
Amúgy valamit már javított rajta, az látszik, csak nem tudom úgy használni, ahogy kell. Csak este kenem be.
konkrétan valóban nem testépítés, de eü témában sem kaptam választ, itt meg állítólag a testépítők mindent tudnak a testről, hatóanyagokról, működésükről.
de itt sem kapok választ.
Ha nem tudod, ne kattints ra.
Menj gyurni, ha ennyi megy.
Masik valaszolonak koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!