Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A szteroid mire való, ha...

A szteroid mire való, ha orvos írja ki? Tényleg egy erős gyulladáscsökkentő? Vagy hogyan hat?

Figyelt kérdés

A bőrömre kaptam, bőrgyógyász által.

De nem tudom, mit csinál, mert a bőröm nem gyulladt.

A hatásmechanizmusára vagyok kíváncsi, kiírtam ide a kérdést Egészség témakörbe, de egyetlen válasz jött csak, hogy "erős gyulladáscsökkentő".

Bár nem értek hozzá, de nem gondolom, hogy ez így fedi a valóságot, hisz én sem gyulladásra kaptam.

Talán itt több sikerrel járok.

Bár Ti biztosan szájon át viszitek be, nekem meg külsőleg van a krém, de azért megköszönném, ha össze tudnátok szedni nagyjából, hogy mit is csinál. Köszi!

2019. jún. 11. 18:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Aszteroid? :O :D. Írd le a gyógyszer nevét, mert így nem tudjuk. A gyulladáscsökkentő nem gyúráshoz való, az anabolikus szteroid meg nem csökkent gyulladást.
2019. jún. 11. 18:38
 2/20 anonim ***** válasza:

Szögezzük le gyorsan az elején, hogy az ebben a témában igen sokszor emlegetett anabolikus szteroid, és az általad említett kortikoszteroid, bár kémiailag igen hasonló, tulajdonképpen ég és föld.

A szervezetedben lévő kortizon felelős a gyulladás "enyhítéséért" ennek hatása azonban például fertőzés esetén teljesen elhanyagolható. Ebből a célból alkották meg a különböző kortikoszteroid tartalmú krémeket, amelyek alkalmazása során a már említett kortizon élettani hatása jóval felerősödik, a többit pedig már nem nehéz kilogikázni. Ilyen krémeket szoktak adni a ekcémára, pikkelysömörre, vagy egyszerű bőrviszketésre is.

A te esetedben azonban nem igazán tudjuk, hogy mire írták fel, ha esetleg kibővítenéd ezzel kérdésed, könnyebben találnánk ki az indokot is. :)

2019. jún. 11. 18:47
 3/20 A kérdező kommentje:

Olyan apró kis göbök vannak a bőrömön, mintha állandóan libabőrös lennék.

Nem fáj, nem gyulladt, csak esztétikailag zavaró.

Ezeket szeretném eltüntetni.

Sima bőrt akarok.

A krémnek nincs neve, ott keverték ki a patikában.

Ráragasztottam egy cetlit, amin szerepel az én nevem, hogy napi 2x használjam, és az előállítás dátuma.

2019. jún. 11. 19:05
 4/20 anonim ***** válasza:
Használd nyugodtan, bár azt illik tudni, hogy az ilyen termékek csupán a tüneteket szüntetik meg, a kiváltó okot nem..
2019. jún. 11. 19:08
 5/20 A kérdező kommentje:

Ok, de a tünetet hogyan szünteti meg?

Ha nem is gyulladás, akkor mit csinál vele, hogy ott szebb legyen a bőröm?

Amúgy valamit már javított rajta, az látszik, csak nem tudom úgy használni, ahogy kell. Csak este kenem be.

2019. jún. 11. 19:19
 6/20 anonim ***** válasza:
Ennek a gyógyszernek nincs köze a testépítéshez.
2019. jún. 11. 20:12
 7/20 A kérdező kommentje:

konkrétan valóban nem testépítés, de eü témában sem kaptam választ, itt meg állítólag a testépítők mindent tudnak a testről, hatóanyagokról, működésükről.

de itt sem kapok választ.

2019. jún. 11. 20:20
 8/20 anonim ***** válasza:
Már leírtam, rögtön az elején, hogy a kortizon élettani hatását erősíti, ami pedig a gyulladást, vagy az adott fertőzést enyhíti. Ennél jobban már tényleg nem lehet szájba rágni..
2019. jún. 11. 20:26
 9/20 anonim ***** válasza:
Testépítők vagyunk nem orvosok. Miért kéne ezt tudnunk?
2019. jún. 11. 20:53
 10/20 A kérdező kommentje:

Ha nem tudod, ne kattints ra.

Menj gyurni, ha ennyi megy.

Masik valaszolonak koszonom.

2019. jún. 12. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!