Mennyire lehet komolyan venni a pankrátorok fekvenyomási képességét?
Figyelt kérdés
Engem mindig érdekelt a pankrátorok ereje, ezért kikerestem melyik mennyit nyom ki. Van amelyiknél hiába van szó nagydarab erős emberről, azért nem tudom elhinni tényleg képes erre. Big Show állítólag 500 lb azaz 225 kg súlyt kinyom 12 alkalommal. Ez elég hihetetlennek tűnik, ha megnézzük, hogy John Cena 1 max eredménye 465 lb. Lehet, hogy nem olyan nagydarab, de akkor is ő tiszta izom, és egészséges ember, nem akromegáliás. Aztán ott van Great Khali. Azt állítják több helyen róla, hogy 628 lb azaz kb. 282 kg súllyal csinált 5 ismétlést, az egyszeri maximuma meg 840 lb. Ez szerintem képtelenség, mert túl magas, a hosszú karok meg nem.kedveznek a fekvenyomáshoz. Viszonyításképpen ott van Hafthor Bjornsson aki 206 cm 193 kg, és 250 kg az egyszeri ismétlése. Great Khali meg 216 cm, és most 157 kg, de régen is 180 volt, tehát magasabb és könnyebb, ezért nem hinném, hogy ennyivel erősebb lenne, nem is beszélve arról, hogy akkor nyílván nagyobb hírneve lenne, ha ezt tényleg megtette volna. Annyira a Hulk Hogan 555lb azaz kb 250 kg fekvenyomását sem hiszem el, ugyanis Brock Lesnar csak 475 lb-t nyom, és az ő testalkata szerintem komolyabb. Végül megemlítem Michael Clarke Duncant, aki ugyan nem volt pankrátor, de azért komoly fizikuma volt. Azt állítják, hogy 600 lb fölött nyom. Ez szintén hihetetlen. 196 cm és 150 kg volt a legnehezebb korszakában. Ronnie Coleman 180 cm 150 kg volt a Mr Olympia idején, és 495 lb-t nyomott ki 5 alkalommal, pedig azért az ő izomzata kidolgozottabb volt. Mit gondoltok ezekről?2019. jún. 6. 12:53
1/2 anonim 

válasza:

Ha több helyen állítják róla, akkor valahol bizonyíték is van. Teljesen hihető adatok. 150-200 kilós szétkoxolt emberek (több koxot nyomnak mint egy testépítő egyébként) kinyomnak 200-250 kilót, mi ezen a hihetetlen?
2/2 anonim 

válasza:

Ha abból indulok ki, hogy én a 120 kg-ba néhányat belenyomok és hozzájuk képest sehol sem vagyok kinézetben, magasságban, edzésmúlttal és szteroiddal sem, akkor teljesen hihető amit írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!