Az erősember keményebb sport az erőemelésnél és jobb fizikumot is eredményez?
A testépítés okozza a legjobb fizikumot.
Szerinted az erősembereknek jók a fizikumok? Mert szerintem annyira nem.
Én teljesítményre értettem,hogy jó fizikumot.
Az erőemelők lehet jók a nyers erőkifejtésben,de a strongmaneknek jó az állóképessége,gyorsabbak és több gyakorlatban erősek
Minden strongman erőemelő, Hafthór 1050kg-s totalt hozott össze a Thor's Powerlifting Challenge-jén, Big Z IPF-es erőemelőként kezdte, és a felhúzás, guggolás, mellről nyomás náluk is főgyakorlat, a dinamikus erőkifejtés mellett.
Larry Wheels erőemelő 2 hónap strongman specifikus edzést követően már világklasszis szinten van, 40-60 kilóval könnyebben mint a világklasszis strongmanek többsége, és egy ezüstérmet már haza is vitt az éves Amateur Arnold Strongman versenyről. Habár Larry esete nem vonatkozhat minden erőemelőre, pl egy 160cm magas sumo felhúzó aki 5cm-es mozgástartománnyal dolgozik és fekvenyomásban akkorát hidal hogy a mellkasa alaphelyzetben érinti a rudat, sose fog 50 kilós hordókat hajigálni vagy 1 tonnás abroncsokat fordítgatni strongmanen, de nem azért mert kevésbé kemény sport hanem ebben az esetben más genetikai adottságokat igényel.
A fizikum kérdése meg relatív, és a 140kg+ kategória erőemelői pont úgy néznek ki mint a strongmanek; gigászi de zsíros izomtömeg, robusztus gólemszerű testfelépítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!