Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Multivitaminnak tenyleg semmi...

Multivitaminnak tenyleg semmi ertelme?

Figyelt kérdés

Sokan mondtak semmi nem hasznosul belole mert szintetikus, mesterséges.

Almát, szolot, szilvat ilyeneket kell enni mint oreganyaink es apaink ez a 100 eves kor titka.

Mit gondoltok Errol?

2019. máj. 2. 10:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
Ja te vagy az, aki megmondja, hogy szinte ne együnk már semmit, ezért születnek manapság ilyen nyámnyila emberek, mert semmihez nem szoktatják őket hozzá, nem csoda ha le van gyengülve az immunrendszerük és meghalnak egy tál mostalan cseresznyétől.
2019. máj. 2. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
16. Kit érdekel az áltudományos baromságod? 45 éves vagyok, összezabáltam mindent, a permetes szőlőtől kezdve a disznózsírig, aztán még egy napot nem voltam sem kórházban sem betegállományban. Ha mindent összeadnál, amiket én már megettem születésem óta, már rég halottnak nyilvánítottál volna a képleteiddel meg a táblázataiddal hogy mit lehet meg mit nem.
2019. máj. 2. 12:13
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
De sajnos okosabb nem lettél tőle ahogy látom. Valóban, az élelmiszerbiztonság áltudomány, minden élelmiszeripari cég szakemberei kuruzslók, a laborjában kitalált dolgokat vizsgálnak, a nébih meg nem is létezik
2019. máj. 2. 12:22
 14/21 anonim ***** válasza:
Az én öreganyám már 85 éves, pedig nem eszik se multivitamint, se zöldségeket, se gyümölcsöt. Szinte csak főzeléken él.
2019. máj. 2. 16:51
 15/21 anonim ***** válasza:
Érdekes, valahogy mégis a fehér kenyeresek akik híznak és betegednek meg előbb, mint a teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret fogyasztók. Akkor most mégsem gombás?
2019. máj. 2. 17:53
 16/21 SZücsöm ***** válasza:
52%

12 az a baj még ha tudatosan is akarnánk étkezni (én speciel próbálok) akkor is sajnos évente változik rengeteg mindenről a tudomány álláspontja. Ezt folyamatosan követni és eldönteni hogy vajon A nak vagy B nek van igaza elég nehéz (szépen fogalmazva). + az se segít hogy sok cég direkt hamis információkat/kutatásokat publikál hogy vegyék a sz*rját és ezeket is folyamatosan kiszűrni szintén nehéz.

Én konkrétan most hallom először hogy a teljes-kiőrlésű termékek egészségtelenek lennének. Azt viszont már vagy százszor olvastam tudományos kutatásokban/cikkekben/testépítős vlogokban hogy a fehér liszt,cukor stb egészségtelen.

Én 2 hónapja ezeket a termékeket elhagytam, zabból is teljes kiörlésűt eszek kenyérből extrudáltat 8 kilót fogytam és kevésbé vagyok éhes,jobb a közérzetem. Nem mondom azt hogy nincs igazad de azt se hogy igazad lenne de mindenesetre utána fogok nézni az állításodnak mert sajnos én se vagyok minden tudó.

2019. máj. 2. 18:36
 17/21 anonim ***** válasza:

"Érdekes, valahogy mégis a fehér kenyeresek akik híznak és betegednek meg előbb, mint a teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret fogyasztók. Akkor most mégsem gombás?"

Mitől betegednek meg a fehér kenyeret fogyasztók? Kérlek fejtsd ki. A hozzászólásod azt bizonyítja, hogy te 1 percet sem szántál arra, hogy bepótold az információ hiányosságodat, mert akkor tudnád, hogy miben káros a mikotxin. Tessék pár kulcsszó: fusarium, zearalenon, F-2 toxin, fumonizin, aflatoxin, patulin, ochratoxin-A, DON, T-2 toxin, HT-2 toxin.

2019. máj. 2. 19:33
 18/21 SZücsöm ***** válasza:

Amúgy kérdező én mostanában számoltam ki hogy tudnám bevinni mindenből a megfelelő mennyiségű vitamint csak kajával. Elég macerás és valszeg nem is költség hatékony.

200g csirk mell/250g zsírszegény túró/200g Natúr joghurt/ 100 g brokkoli/ 10g Mogyoró vaj/3db Főtt Tojás/6 szem mandula/25g Spenótlevél/1db közepes banán/Fél alma/1db Kivi/ 225g Zab/200g Barna rizs/20g sárgarépa/20g Fodros Kel/20g étkezési paprika/60g szardínia/10g Barna csiperke gomba

Na ezt mind meg kéne enned a zsírban oldódó vitaminokat valamennyire zsíros étellel az ásványi anyagokat kissé zsíros és fehérjedús étellel a vízben oldódó vitaminos ételeket meg se fagyasztani se főzni nem szabad mert kifőzöd a vitamint + ugyebár vizet kell rájuk inni.

És ha ezt minden nap megeszed a napi ajánlott D,E és A vitamin mennyiséget még így se hozod 100%-ban. Főleg hogy az A vitamin nagy része a sárga répából jön ami béta karotin nem épp a legjobb A vitamin forrás.

A D vitamint pedig rohadt nehéz kiszámolni mert ugyebár a napot nem tudom kimérni és azt bár 100 és 1 helyen leírják hogy a tejtermékek D vitamint tartalmaznak de hogy mennyit az eléggé megoszlik attól függ milyen forrásból olvasom, sok helyen meg csak emlitik hogy van benne de hogy mennyi azt találd ki.

Lényegében a 3 tojás a konzerves szardínia/lazac a mandula és a barna csipeke amik számolhatók és valós D vitamin források.

Továbbá a C vitamin kérdéses mert azt 90-1000mg ig ajánlják és ebből a kajából kb 150-200mg C vitamin jön ki hogy ez most elég e kérdéses.

A napi E vitamin kb 85% át fedezi ennyi kaja.

Na mindebből én azt vontam le hogy mégha át is állo erre az étrendre és ezt mind meg is fogom enni minden nap valszeg akkor is veszek egy ORGANIKUS/VEGÁN multivitamint aminek állítólag be kéne tudjon épülnie normálisan a szervezetbe.

7 (Kérdező) Ne helyeselj minden hülyeségre inkább nézz utána hiteles kutatásoknak. Kreatinból nem tudsz bevinni eleget csak étrendből. 1kg nyers marha tartalmaz annyi kreatint mint 1 teáskanálnyi(5g) kreatin monohidrát + a tejsavó fehérje a másik olyan termék ami szintén bizonyítottan segít az izomtömeg növelésben továbbá a legjobb Biological value-val rendelkezik(bár ha teheted így is inkább válaszd a tojást,csirkét stb) Viszont nem tudom te hogy vagy vele de én a test tömegem 2-2.5X ösét fehérje/g ban nem tudom vagy akarom bevinni a szervezetembe csak szilárd kajával. Drágább is macerásabb is lenne, Viszont semmivel se lenne jobb hatással a fejlődésemre ha azt a + 20-25g fehérjét is szilárd kajából vinném be.

Ja meg Omega3 az ami jó dolog és szedni "kéne"

2019. máj. 2. 19:46
 19/21 anonim ***** válasza:

!!!

F-E-L-E-S-L-E-G-E-S

!!!

2019. máj. 6. 15:55
 20/21 anonim ***** válasza:

Csak akkor ettek gyümölcsöt ha jó volt a termés mert bizony a boltokban nem volt...sőőt sokáig narancs banán is luxusnak számított.

Most bemész a boltba évszaktól függően és azt veszel amit akarsz igaz hogy nem feltétlen olyan a minősége..víz izű hatalmas eprek víz ízű kígyó uborka stb.

Amit el lehet mondani általánosságban hogy kb 100 évvel ezelőtt egyszerűbb szegényesebb de összességében egészségesebb volt a táplálkozásuk az embereknek.

Mai világban lehet nagyon jól egészségesen étkezni lehet használni multivitaminokat amik hasznosak...és lehet extrém szarul kajálni...

Röviden a multivitaminok hasznosak de nem helyettesít semmit.Enned kell rendesen zöldséget gyümölcsöt stb és ezek mellé használj multivitamint meg amit akarsz és akkor fas za lesz ;)

2019. máj. 6. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!