Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik gyakorlattal kell...

Melyik gyakorlattal kell kezdeni az edzést?

Figyelt kérdés

Kardiozom és súlyzózok

Már több verziót is hallottam hogy melyikkel érdemes kezdeni de volt aki azt mondta előbb kardio aztán súly hogy felpörögjön a pulzus és elkezdődjön a zsírégetés,de volt aki pont fordítva javasolta hogy előbb a súly legyen.

Szóval most melyik a jobb módszer?

2019. ápr. 13. 07:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
én utálom akár egy picit is lefárasztani magam a súlyok előtt, szóval utána szoktam
2019. ápr. 13. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól függ miféle edzést végzel. Egy intenzív erőemelő edzés előtt energiapazarlás kardiózni, még kezdőként is. Egy könnyedebb, magas ismétlésszámú pumpálgatós edzés előtt mehet.

Zsírégetés a kalóriadeficittől fog beindulni, nem a kardiótól.

2019. ápr. 13. 10:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 10 perc bemelegítő, intervallum jellegű futást szoktam tolni (6, 9-12kmph 1-1 percek váltakozva) előtte + 3 perc levezetés+átmozgatást.

Ezzel inkább az a célom, hogy a pörgető kicsit beüssön, és felébredjek.

A lényegi kardiót az edzés végén szoktam tolni (ilyenkor is max 20 perc)

2019. ápr. 13. 11:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Erőemelést végzek,nehezebb súllyal keveset. És igen azt vettem észre én is hogy mondjuk fél óra kardió után már az erőm sokszor elmegy a 4. súlyzós gyakorlatra. Szóval akkor előbb súly aztán a végén jöhet a kardió.

Kösz a válaszokat.

2019. ápr. 13. 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Edzés előtt 3-5' kardió bemelegítés gyanánt, hogy kicsit felmelje a pulzusodat és kitáguljon az érrendszer a nagy súlyos terhelés előtt, tökéletes. Az ilyen negyed meg fél óráig tartó rohangálások a futópadon kondi előtt szerintem energia és időpocsékolás. Utána sokkal jobb, bár kérdés mi a cél.

"Zsírégetés a kalóriadeficittől fog beindulni, nem a kardiótól." Igen, ez alapjáraton így van. De vannak egyéb tényezők is, amik befolyásolják az adott időintervallum beli zsírégetés minőségét. Hiába vagy ~500kcal napi deficitben, hogy ha egy nagy szénhidrátos vagy cukros kajálás után 1-2 órán belül kardiózol, abból nem lesz zsírégető edzés. Reggel és súlyzós edzés után a legoptimálisabb ehhez az inzulinod pl. Ezért (is) ajánlott a reggeli kardió.

2019. ápr. 14. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!