Ez mitől van, az ösztön többet ér minden tudománynál?
Régen mikor minden "tudás" nélkül edzettem akkor úgy csináltam, hogy egy gyakorlatot kiválasztottam, és abból körülbelül 6-10 sorozatot megcsináltam. Arra már nem emlékszem hogy piramisoztam-e vagy sem, de ha igen, akkor is csak max 2,5-5kg-ot emeltem a súlyon 1-2 alkalommal. Az ismétlésszám az első pár sorozatban olyan 4-5 körül volt, az utolsókban pedig már csak 1-2. Volt olyan is amikor már 1 ismétlés sem ment bele a súlyba.
A választott gyakorlatot minden másnap csináltam.
Ez a választott gyakorlatom a mellről nyomás volt. Az elején 40kg-mal ment, viszont ezzel a módszerrel kb. 1,5 hét alatt eljutottam 55kg-ig. És ezt ösztönből csináltam, semmi tudás nélkül, akkor nem olvastam semmit a témában.
Most már tájékozottabb vagyok egy kicsit, viszont abba hagytam egy kis időre az edzést és visszaestem.
Már fél éve küszködök 45kg-mal ebben a gyakorlatban, pedig úgy csinálom ahogy írják a neten, az 5x5-ös módszerrel próbálkozom, viszont még sem tudom átlépni ezt a súlyt. Általában csak túlbonyolítom az egészet, mindig azon gondolkozok, hogy mi lehetne a legjobb módszer, ezért mindig új edzéstervet írok és mindig újra kezdem az egészet. Az étrenddel nem lehet problémám, hiszen látom magamon, hogy még zsírosodok is.
Ösztönből edzés többet ér, mint a tudomány? Így gyorsabban meg lehet erősödni, vagy mitől volt jobb régen?

Nem vagyunk egyformak, az 5*5 nalam egyaltalan nem mukodott pedig haromszor mentem neki. Sem nyomasban sem huzasban nem hozott semmit, sot fekvenyomasban 1,5 honap utan gyengebb voltam mint elotte. En nem ajanlom, persze valoszinuleg rosszul csinaltam.
Csinald azt ami neked jo, amitol te fejlodsz, nem kell senkit meg elore megirt edzesterveket kovetni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!