Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez arányos szerintetek?

Ez arányos szerintetek?

Figyelt kérdés

Egyik haverommal nemrég összemértük a legjobb értékeinket. Kezdők vagyunk, és kíváncsiak voltunk, hogy kinek, mennyi a max súly, amit fekve ki tud nyomni, deadliftben felemelni, es guggolni tud. Megérzésem szerint a fekve nyomás megy a leggyengébben, utána a guggolás, és utána a deadlift.

Fekve nyomás 61kg (135 lbs)

Guggolás 102 kg (225 lbs)

Deadlift 138kg (305 lbs)

Valahogy a fekve nyomás nekem fura. Rákerestem, hogy ezekből mi a világrekord, és fekve nyomásból 885 font/ 401.5 kb szóval majdnem 7szer annyi mint az enyém. Viszonyt pl a deadlift vilagrekord 1041lbs/473kg (kb “csak” háromszor az enyém) . Azon csodálkozom, hogy ez a kettő rekord nem is különbözik annyira (kb 1,2ször nagyobb a deadlift). Viszont az én eredményeim elégge különböznek. (Majdnem 2,5 szor nagyobb a deadliftem)

Ez normális? Illetve azt szeretném kérdezni hogy szerintetek ez jó /rossz érték, illetve hogy a deadliftem ennyire jó lenne, vagy csak a fekve nyomásom lenne ilyen rossz. Illetve hogy nektek milyen értékeitek vannak. (Kort, nemet és hogy mióta edzetek irjatok)

Én 17/f 65kb és szeptember óta kondizok.

#kondi #max érték
2019. jan. 24. 03:44
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és 176centi vagyok
2019. jan. 24. 03:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom ezeket hol nezted, mert a felhuzas vilagrekord (gurtnival) 500kg, a fekvenyomas rawban 335kg, guggolas raw bandazzsal 525kg. A 400 koruli nyomasok mind ruhaval vannak, van 470-480as nyomas is haromretegu ruhaban, meg 570es guggolas.

A kerdesre valaszolva 140es huzashoz aranyaiban minimum egy 120-130 guggolas es 80-90es nyomas lenne jo.

2019. jan. 24. 06:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Kinek milyen a testalkata. Ugyan én deadlift maxot sose mértem, de a guggolásom 130 körül lehet, fekvenyomásom viszont 120. Én felsőtestre elég erős vagyok, a lábam van elmaradva. Valószínű nálad fordított a helyzet.
2019. jan. 24. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a fekvenyomás rekord speciális gumis pólóban (bench press shirt) lehetett, normális fekvenyomás rekordot Kirill Sarychev tartja 335 kilóval, ami abnormálisan magas. A deadlift rekord övvel és térdgumival 473kg, Eddie Hall az 500kg-t szintén deadlift suit-ban húzta. A guggolás rekordot suit nélkül pedig Vlad Alhazov tartja 515kg-val, beleguggolt 525kg-ba is de ott nem ment le elég mélyre.

A fekvenyomás valóban gyengusz, de a 102kg guggolás jó, 138kg deadlift kifejezetten jó.

Saját pr-jeim, fekvenyomás 100kg (konkrétan tegnap nyomtam ki először segítség nélkül), guggolás 120 körül, deadlift 145 körül. 20f, 78kg és nyár óta edzek rendesen.

2019. jan. 24. 12:50
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 Igaz, Eddie ruhaban huzott. A guggolast viszont rosszul tudod, Vlad tartja 525kg-mal, 3 feheret kapott, teljesen szabalyos gyakorlat volt.
2019. jan. 24. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!