Ha szállkásítok marha frhérje turmix vagy tejsavó fehérje turmix?
Tejsavó
Ha laktózérzékeny vagy akkor izolátum, egyébként koncentrátum.
A szójával nem az a baj, hogy növényi eredetű fehérje, tehát nem teljes értékű az aminosavprofilja, ellentétben az állati (tejsavó, marha) fehérjékkel?
A marha meg úgy tudom kevésbé hatékony felszívódású a tejsavónál (edzés után ez fontos) és azt csak azoknak ajánlják, akik totálisan, brutálisan allergiásak a tejsavóra, de még a hidrolizátumra is.
Szóval tejsavó az ajánlott ezek miatt alapvetően, nem a másik kettő. Javítsatok ki, ha tévedek.
Tévedsz kijavítalak. A tejsavó helyett a mai kutatások szerint a szójafehérje a legjobb.
Ez nem is kérdéses.
De a szója nem növényi eredetű, ellentétben például a tejsavóval?
És az aminosavprofilja a növényi eredetű fehérjéknek nem teljes, ezért nem alkalmasak úgy izomépítésre. És az étrendnél is ezért nem kell beleszámolni a fehérjebevitelbe a növényi eredetű fehérjéket (pl amit a rizsből/zabból/hüvelyesekből, vagy zöldségekből) viszel be.
Az aminosavprofilos rész érdekel.
Nem vitatkozunk értem!?
Rizsfehérje kiegészítésnek menjen. És akkor teljes az aminosavprofil.
szívesen megnézném én azt a kutatást...
Az aminosav profilja a tejsavónak a legkedvezőbb, utána a kazein/tojás és azután a marha.
Persze ebből gyakorlatban túl sokat nem fog érezni az ember na de hát na...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!