Guggolás helyett szumó felhúzás?
Eddig csak konvencionális felhúzást és guggolást végeztem lábnapon, plusz a vádli de az most nem lényeg.
A guggolás helyett lehet szumó felhúzást csinálni? Ahogy néztem ugyanazokat az izmokat edzi mint a guggolás.
Segítő nélkül szoktam edzeni, szumóban még nem húztam korábban, de úgy gondolom ott simán lelehet rakni a súlyt ha nem bírom, vagy netalántán megsérülök gyakorlat közben. Guggolásnál egy keret megoldást jelentene, de az nincs a teremben csak sima állvány.
Lábra elég lehet ez a két gyakorlat? (Hagyományos és szumó felhúzás)
Én úgy tudom, bár lehet rosszul, hogy a guggolás főként a combfeszítőt (tehát a comb első részét) terheli, és másodsorban a combhajlító és a farizom kap terhelést.
A hagyományos felhuzás pedig a combhajlítót, farizmot, hát alsó részét és a csuklyát terheli.
Én ezért gondoltam, hogy lábra kell guggolás és a comb hátsó részére és farizomra pedig felhúzás.
Na most ezekszerint ezt rosszul tudom, mit csináljak akkor lábnapon? Guggolni szeretek, de egyedül nem tudok/merek felmenni akkora súlyig amiből mondjuk 6 menne de a 7. rajtammaradna, míg szumó felhúzásnál ilyen veszély nem fenyeget.
Próbálnék minél kevesebb gépet és több szabadsúlyt használni, így ha lehet a különböző hajlító, tárogató gépeket kerülném.
A guggolás az ég világon semmivel nem helyettesíthető.
Toronymagasan a legjobb gyakorlat és nem csak a lábedzés szempontjából.
Ha jól csinálod itt tudsz a legnagyobb mozgástartományban a legtöbb súlyt mozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!