Tojás ivás biztonságos?
Figyelt kérdés
Házi tojás ívásakor is fenáll a szalmonella veszély, vagy ez biztonságos?
(Nálunk van a tojás, annyira házi)
2018. nov. 7. 21:22
1/6 anonim válasza:
Süssed vagy főzzed meg a tojást. Az garantáltan biztonságos és finomabb is, semmivel nem jobb az ha megiszod, kivétel, hogy gusztustalan az íze, és veszélyezteted magadat, hogy elkapsz egy betegséget. Kicsi az esély rá, de fennáll. De akkor se ajánlom
3/6 anonim válasza:
Biztonságos ha rektálisan beöntöd magadnak.
4/6 anonim válasza:
Fennáll, de lehet házilag is pasztörizálni...
Én nem vacakolok vele, ennél sokkal veszélyesebben élek más dolgok miatt. De nyers tojásfehérjét keveset eszem, az azért kevésbé szerencsés, bár ha elég biotint viszel be, a te dolgod. Inni speciel eszembe se jutna, fúj. Lágytojást néha igen, nyerset nem.
5/6 anonim válasza:
Ja, ha csak azért innád meg, hogy megedd, akkor tényleg süsd meg, pár perc max.
Én azért eszem sok nyers tojást, mert csodálatos, krémes, habos úgy és hőkezelve ez elromlik. De a tojásbevitelem zöme így is rendesen hőkezelve van, az a tuti.
6/6 anonim válasza:
nem igazán hasznosul nyersen,ezért pocséklás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!