Tojást ti fogyasztotok?
Igen, nincs baj a benne lévő zsírra, szükségünk van zsírra is, főleg naturálban, mikor csak a saját hormontermelésünkre alapozhatunk, és ebben a zsír nagy szerepet játszik, ezt tapasztaltam is.
Régen, mikor tudatlanul diétázta, és nagyon visszavettem a zsírbevitelt, éreztem a libidómon, hogy nem tesz jót a hormonoknak, aztán emeltem a zsírbevitelen, és azonnal helyre állt a libidóm.
A napi első étkezésemben heti több napon is tojás a fehérje hús helyett. 3 egész tojás és 3 tojásnak csak a fehérjéje.
Rengeteg helyen lehet olvasni, hogy nem kell az összes tojásnak megenni a sárgáját
"Rengeteg helyen lehet olvasni, hogy nem kell az összes tojásnak megenni a sárgáját"
Mi az, hogy nem kell? Kalóriaigény a lényeg és ez legyen jól elosztva makrókra.
7
Tudtommal ez a testépítés topic. A zsírbevitelre figyelni kell, hogy ne legyen túl sok. Diéta alatt nagyon, de tömegnövelés alatt is valamennyire, hogy ne csússzon fel túl sok zsír az izom mellett. A tojás sárgája tele van zsírral, ezért rengeteg testépítő oldalon lehet olvasni, hogy azt (vagy annak egy részét, pl ha eszel 6 tojást, akkor 3-nak) sokszor ki érdemes dobni.
Soha nem dobnék ki sárgáját (elég komoly bűnnek is tartom) s nekem a rántotta úgy ízlik, ha duplaannyi a sárgája. Ettől még tudok több fehérjét enni, csak más formában. (Bár én nem vagyok testépítő, de tudom, hogy testépítenek sokkal több zsírral is, mint ami akár 20 tojássárgájában található. Nekem szálkásításkor is elég sok zsír kell, mert a szénhidráttól éhes és enervált leszek, sokan mások is vannak vele így, ők nyilván zsírra alapozva gyúrnak, az is opció. Soha életemben nem tudtam kevés zsírt enni, képtelenség számomra. A tojással a sok fehérje miatt kell vigyáznom, erre is jó a sok sárgája).
6 tojássárgájában azért nem olyan sok a zsír, persze más ételekkel is jöhet sok. De ez mindegy, a fő, hogy megvannak a makróink s azzal sakkozgatunk. Ha valakinek belefér, OK, a tojássárgája a tojás értékesebb és finomabb része.
Te abban a tudatban élsz, hogy a zsír hízlal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!