Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a neve ennek a gyakorlatnak...

Mi a neve ennek a gyakorlatnak és miilyen izmokra hat?

2018. nov. 2. 18:20
1 2
 11/13 Szergej55 ***** válasza:
Ez tulajdonképpen egy helyből szakítás (power snatch), bár félig nyújtott lábra szakítás (muscle snatch). Így van, helyből szakításnál pont az a lényeg, hogy nem ülünk be a súly alá, jól írta a cikket linkelő válaszoló. Robbanékony erőt fejlesztő egész testes gyakorlat, valószínűleg ezért is került be a repertoárba. Profi szinten nem csak szigorú hipertrófia munkából áll az edzés, ha az illető nem testépítő.
2018. nov. 2. 23:03
 12/13 A kérdező kommentje:

Értem.Ha erőemelő vagyok,nekem mennyire lenne ez hasznos?

A csávó MMA-s,korábban strongman volt

2018. nov. 3. 00:30
 13/13 Szergej55 ***** válasza:
Alapozáskor lehetséges (de nem létfontosságú), mivel növeli a gyakorlatok változatosságát, de azon kívül nem alkalmaznám erőemelésben, mert akkor nincs szükséged arra, hogy nagy súlyokat hosszú mozgáspályán és robbanékonyan mozgass, így két egymással nem teljesen megegyező adaptációs folyamat indulna be, amivel mondjuk egy jövőbeli felkészülés esélyeit rontanád. Ha hobbiból csinálod, néha nyugodtan lehet helyből szakítani, bár érdemes keresni valakit, akitől helyesen megtanulhatod, mert nehéz mozgás.
2018. nov. 3. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!