Mi a neve ennek a gyakorlatnak és miilyen izmokra hat?
Ezt én is szoktam csinálni, csak egykezesekkel.
Lényegében kb. ugyan az mint az előreemelés, csak mivel fej fölé emeled így a fűrészizom is megkapja a magáét.
Igazából én ezt külön fűrészizomra szoktam csinálni.
Mivel miért ne csinálnék arra is valamit. Nem is értem, sokan csinálják bicepszre a gyakorlatokat, aztán fűrészizomra meg azt mondják, hogy kap majd eleget, mittudomén a fekvenyomásnál.
Aztán a fűrészizom vagy 2-3x akkora izom mint a bicepsz. Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy akkor bicepszre miért nyomod azt a plusz gyakorlatot, arra akkor miért nem elég az evezés.
Na de mindegy. A kérdésre válaszolva, én előre emelés fej fölé, ennek szoktam nevezni. Nem tudom, hogy ha rúddal csinálják, akkor más-e a neve, de szerintem tök mindegy, hogy most ki hogy hívja.
Ez a gyakorlat amúgy a delta elülső és oldalsó részére hat, vízszintes felett beszáll a mozdulatba a csuklya és a lapockaemelő izom, de dolgozik a nagymellizom kulcscsonti része és az elülső fűrészizom is.
Az előző válaszoló egy igazi szakértő (nem).
Ez egy súlyemelő gyakorlat a neve szakítás.
Ítt hosszan részletezik
Mert te aztán jobban értesz hozzá mint én. :D (nem)
1. A szakításnál felemelik a súlyt, majd jól beleguggolnak és felállnak vele. Ezt láttad te a videóban?
2. Egy erőemelő miért végezne súlyemelő gyakorlatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!