Szerintetek miért ilyen gyenge a magyar focisták fizikai állapota?
Szóval az egy dolog, hogy mondjuk nem olyan technikásak/ügyesek a játékosaink, mint más helyeken, de az miért van, hogy fizikai képességekben is nagyon gyengék (állóképesség, erő, gyorsaság stb.)
Ezek a képességek mind fejleszthetők edzéssel, nem kell hozzá tehetségesnek lenni.
Amennyire én tudom itthon is viszonylag magas szintű edzések vannak, külföldi edzők is dolgoznak, illetve az étkezésre is oda kell figyelniük. Akkor mi lehet a probléma? Nem elég intenzív az edzés?
Ezért a teljesítményért is cserébe amit most nyújtanak olyan szintű fizetést, egyéb juttatásokat kapnak, hogy mégis mi a fenének tennének bele több energiát?
Tisztelet a kivételnek, biztos van egy kettő aki akarna meg tesz is, de a nagyja köszöni elvan így is...
Ja kb: a semmiért kapnak milliokat,a farok orbitörp pedig még támogatja is őket. Ezek után mi faxnak csináljanak bármit?
Aki pedig valóban túllép ezen és nem csak a szája jár az már nincs itt.
3-as: a robbanékonyság nem az előnyük, annyira nem futnak pedig sokat, bár ez alkattól is függ, pl. a magas izlandiak mindig jobban fogják bírni a hosszabb szaladgálást, mint az alacsonyabb spanyolok, akik viszont kifejlesztették a sajátos módszereiket emiatt.
Rossz a hazai felkészítés, még mindig nem nagyon foglalkoznak egyéni szintű felkészítéssel, gyengék a focisták (hallottam olyat, aki profi révén is csak 80 kilóval tudott guggolni, ami nagyon kevés), nem tudnak gyorsan futni, gyorsan irányt változtatni, plusz ott vannak a technikai sajátosságok. Jelenleg itthon senkinek sem érdeke jó focit csinálni: a fejesek elvannak a pozícióikban, a tao pénzeket pedig vissza is kellene fizetni, ha a csapat versenyképes lenne, mert akkor ilyen mértékű állami támogatás már törvénytelen előnyszerzést biztosítana, de ez így harmadosztályi szinten focizgatva senkit sem érdekel Európában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!