Tömegelek de nem erősödök?
Korábban már párszor nekikezdtem a testépítésnek, de vagy a kaja nem tudott jó lenni, vagy edzeni nem tudtam rendszeresen, így abbahagytam.
Kb két hónapja újra elkezdtem, rendszeresen tudok edzeni menni és az étrend is rendben van.
Tömeg jött rám, érzem és látom, hogy nagyobb lettem, és a mérleg is többet mutat.
180 centi és 80 kg vagyok, ~14-15%-os testzsírral.
Viszont erőben nem érzek nagy változást, ami különösen gyenge az a felvenyomás, 40 kilóval szériázok, maxot segítő híján nem nyomtam de kb 50 kiló lehet. A technika rendben van, szabályosan nyomom mégis ilyen kis súllyal tudom csak.
Guggolni és felhúzni nem rég kezdtem csak, ott még inkább a technika begyakorlása a cél szóval ott tudom miért kisebb a súly.
Többi szabadúlyos gyakorlatnál pl bicepsz állva, 1-2 kilót fejlődtem csak szériában.
Tudom, hogy a testépítésen az erő csak pozitív “mellékhatás”, de elég kínos ha valaki kérdezi vagy látja, hogy járok “gyúrni”, az első kérdés pedig a “mennyivel nyomsz fekve?” 50 kilós nyomás meg elég karcsú így 80 kilósan.
Mit tegyek, hogy erősödjek az alapgyakorlatokban?
20/F
2 HÓNAP!
Az lófa sz. Elhiszem, hogy felgyorsult világban élünk, de ne akarjunk már ilyen gyorsan eredményeket. Ha fél év múlva is itt tartasz, akkor nézd meg, hogy mit csinálsz rosszul, de ennyi idő után ne várj hatalmas változásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!