Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Híznom kellene a 82 kg ellenére?

Híznom kellene a 82 kg ellenére?

Figyelt kérdés

183 centi vagyok és 82 kiló. Alapjában ez jó volna, ha izom volna és nem zsír, mint ami most van.

El akarom kezdeni az edzést most egy 6 hónapos terv részeként.

Nézegettem több videót is a neten, de ezek alapjában 2 kategóriák voltak.

1. Nagy súlyról fogytak le.

2. 60 kilóról mentek fel.

Kérdésem volna, hogy ezekkel az arányokkal, mi volna a teendő?

Illetve 6 hónap után mi volna az ideális cél súlyban a 183 centimhez ?

Köszi.

2018. aug. 22. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha ilyen 20% tzs körül vagy akkor megéri lemenni mondjuk 13-14-re és lassú tömegeléssel szedni izmot, így nem is fog nagyon fentebb menni a tzs, de izom is fog jönni.
2018. aug. 22. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Két dolgot tehetsz:

-leszálkásítasz mondjuk olyan 10-12% testzsírszázalékig, majd tiszta kajával elkezdesz tömegelni.

-vagy elkezdesz most tömegelni, és majd később leszálkásítasz. Itt viszont bennevan, hogy mivel most is zsíros vagy, így tömegelés közben kövérebbnek fogsz tűnni.

Mindkettő járható út, ha előbb leszálkásítasz, akkor jobban fogsz kinézni tömegelés közben.

2018. aug. 22. 21:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha még edzés előtt vagy 183 centi, 82 kiló(s férfi) akkor gondolom olyan távolról átlagos, közelről enyhén zsíros alkatod van.

Először izmosodni kezdj, mert minél nagyobb a test izomtömeg aránya, annál gyorsabb a test anyagcseréje és később annál gyorsabb lesz a fogyás. Ne holnapra akarj lefogyni. Izmosodj, tömegelj, aztán majd lefogysz (zsírból) és szálkás alkatú leszel.

Én ugyanezt csináltam anno, én is kb. "annyi kiló mínusz 100" voltam, ahány cm magas. 186 cm, 83 kg. Tömegeltem, felmentem 97 kilóra és onnan szálkásítottam aztán lefelé 81-ig, de az már egy sportos, szálkás alkat lett. Ez olyan 14-15 hónap alatt volt.

2018. aug. 22. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:

vagy van még a testkomp.

ha az a helyzet amit írsz,akkor a zsírmentes tömeged lehet kb 60-65 kiló.

az edzés mellé kinézel egy étrendet 72-75 kilóra és azt kezded el,így a súlyod végig 75-78 kiló körül fog mozogni,de lassan átalakul a testösszetétel.

2018. aug. 22. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:
ha kezdo vagy akkor tomegelesnel is mehet le zsir.
2018. aug. 23. 06:53
 6/7 anonim ***** válasza:
183cm 82kg nem lehet valami zsiros. Erre finoman tomegelj ra, kezdokent ugyis megy le az elejen egy kis zsir is. Tobb izommal utana konnyebb a szalkasitas is.
2018. aug. 23. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Küldj képet,úgy jobban meg tudjon mondani
2018. aug. 23. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!