Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért kezd el 40 éves kora...

Miért kezd el 40 éves kora után konditerembe járni egy családapa?

Figyelt kérdés
Több mint 1 éve rendületlenül az összes szabadnapját a konditeremben kezdi a párom. Semmi nem tudja eltéríteni ettől az új hobbijától. Kérésre alkalmanként sem változtatja meg a reggeli programját azokon a napokon amikor itthon van.. Vajon miért?

2018. aug. 18. 13:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
66%
A sport nem a feszengésről szól,hanem elsősorban egészségről,főleg 40 felett. Neked se ártana csinálni,hidd el van értelme. Ahogy Hofi is mondta: "Egészség legyen, a többit megvesszük!"
2018. aug. 18. 16:04
 22/28 anonim ***** válasza:
66%
Miert baj az hogy valaki nincs megelegdve a kulsejevel es valtoztatni akar? Inkabb ez pozitiv mint negativ.
2018. aug. 18. 16:12
 23/28 anonim ***** válasza:
80%

annyi ez,hogy van egy téves negatív elképzelésed vagy inkább előítéleted a testépítő sportról,az egészséges életmódról és csak a külsőségekhez tudod kötni.

ezzel nem tudunk mit kezdeni ez a te problémád.

a saját igényszinted meg nincsen meg arra,hogy te is alkalmazkodj a megváltozott életkorhoz-ez nőknél 26-28 körül szokott eljönni edzés és az étrendre minimális odafigyelés nélkül-mert egyenlőre még biztosnak érzed a pozíciódat.

a palid alkalmazkodott és valószínűleg össze kapta magát,mert nem akar fájós derekú,elbelesedett,tokás itt fáj ott fáj figura lenni 50-60 évesen sem.

és lehet,hogy csak idő kérdése hogy nő ügyben is növekedjen az igényszintje.

2018. aug. 18. 20:57
 24/28 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nagyon jól teszi, hogy eljár edzeni. Nem kezdem el leírni mennyi jótékony hatása van az ésszerű edzésnek, mert fél oldal lenne a válaszom. Ésszerű alatt azt értem, hogy eljár rendszeresen, odafigyel a kajálásra, de mondjuk mindezt naturálba (szteroidok nélkül).

Meg komolyan mennyi idő a heti 2-3 edzés? Én keményen, rövid pihenőkkel leedzem az adott izmaim egy óra alatt, zuhannyal turmixszal talán másfél óra az egész. Ennyit kilehet bírni.

És a házimunkát ne vegyük már komoly testmozgásnak. Mármint persze ellehet benne fáradni, de nem leszek tőle izmosabb, a pulzusod nem emeli meg annyira, hogy jót tegyen a szívnek és érrendszernek stb. Legalábbis én nem ismerek olyat aki annyira durván porszívózza a lakást, hogy az felér egy kardióval.

Sokba kerül a testepites? Nem. A gyógyszerei sokba kerülnének 15-20 év múlva? Igen.

És hogy miért nem kerül sokba a testépítés? Azért, mert enni akkor is kell hát valaki nem sportol, és sokkal több pénz megy el kajára ha mindent összeeszik, hopp egy meki, most egy kis chips stb. Én mióta figyelek az étkezésre (épp tömegelek) kevesebbet költök kajára mint előtte. Ami plusz költség az a kondibérlet ára, de gondolom az a ~6000 forint nem fogja földhözvágni a családot.

Én pedig a helyedben elgondolkodnék azon, hogy kezdjek valamit magammal, mert egy férfi ha ad magára még 50 évesen is tud baromi jól kinézni, ugyanakkor egy nő ha nem ad magára hatalmas lemaradásban lesz a férjéhez képest is. Gondolj bele, ő egy jó kiállású, egészséges sármos 50 éves pali lesz, te pedig egy “kicsit fáj a térdem, a derekam se az igazi, itt is löttyedt vagyok, jaj a bőröm is milyen ráncos” 50 éves nő.

Azért volt már rá példa, hogy 40 év körül a férfi otthagyta a feleségét egy fiatalabb nő miatt, és általában ezt nem a pocakos, rosszul kinéző pénztelen férfiak szokták csinálni...

2018. aug. 18. 22:08
 25/28 A kérdező kommentje:

Egészen jóindulatú tanácsokat kaptam így a végére. Mindenkit megnyugtatok, fiatalabb vagyok nála majd 6 évvel, nem löttyedt semmim, karban tartom magamat... Ha kicsit visszaolvasnátok, átlátnátok a szituációt. A párom egyébként is kardiozik napi szinten, nehéz fizikai munkát végez és egészen szorosan megfogja a pénzt, ha nem a kondizásáról van szó,-csak azért emelítettem-,egyébként nem vágnak földhöz minket a hobbijával járó költségek: bérlet, porok, tabletták, fehérjék, húsok ára.

Szóval akinek fájt az írásom, mert mondjuk hasonlóan törődik önmagával, de mással nem, mint a párom, az inkább gondolkodjon el, ne azt piszkálja, aki nem szeretne egy "társ" mellett mindig magára maradva élni... Az igényesség nem kizárólag önmagad kinézetét jelenti, nem csak a külcsíny, hanem azt is, hogyan élsz, mi vesz körül valójában, mennyire vagy képes figyelni a körülötted élőkre, a kapcsolataidra. Lehetsz bomba formában, be is lehet próbálkozni egy szintén bomba formájú huszonévessel, kérdés, hogy harmincon túl is max.a kinézet lesz e az egyetlen igénye, vagy majd ő is idővel inkább egy igazi társra vágyik.

2018. aug. 19. 09:21
 26/28 anonim ***** válasza:
70%

Nem lehet konnyu veled egyutt elni. A valaszaidbol is az jon le hogy kb mintha a falnak beszelnenk. Te valamit eldontottel es aki az ellenkezojet gondolja, vagy mas a velemenye az hulye. Meg sem probalod a masik oldalt nezni. Minek tetted fel ezt a kerdest egyaltalan?

Gondolom az meg sem fordult a fejedbe hogy elmentek egyutt edzeni, mint kozos program. Vagy hogy segited ot az utjan. Kajaval, biztatassal, stb. De azt mar jol begyakorlatad hogyan kell ebbol feszultseget generalni, belekotni, veszekedni, hogy mar megint az a rohadt edzoterem fontosabb mint te. Pont ez az onzoseg szerintem, nem az hogy o most elkezdett sportolni es ettol jol erzi magat.

(Most pedig nyugodtan huzd le a valaszomat 😀 mert ez biztos nem tetszett)

2018. aug. 19. 11:07
 27/28 A kérdező kommentje:
Szerintem te nem érted miről van szó. Én eddig is sokmindent elviseltem, eltűrtem és teszem a dolgomat, legtöbbször kettő helyett, mivel 7 napból 5 napot itthon sincs. Miből gondolod, hogy nem úgy főzök, amit ő megeszik? Húst, hússal, rizzsel,stb... Pont, hogy azóta többfelé kell gondolkodni minden téren. Nem jól ítélsz. De a kérdés sem az, hogy én milyen vagyok...
2018. aug. 19. 11:23
 28/28 anonim válasza:

Hogy miért, ezért mind:

- egy csomó munkahelyen ma a "fiatalos csapat" hangsúlyozása divat, 40 feletti azzal tud fiatalos lenni, ha sportosabb a 20-30 éveseknél, a fizikai kondi tekintélyt is ad (sok multis menedzser fut pl. rendszeresen maratont, félmaratont, ez üzenet az alkalmazottaknak, vezetésnek is, hogy kemény és kitartó);

- 40 feletti férfiak közül már csak a nagyon sportosak jönnek be 20 körüli csajoknak (szimpátia alapon, a pénzért az egy külön történet...), férfiember önértékeléséhez kell az, hogy csodálják a fiatal csajok is, aki család-centrikusabb, annak is azért néha kell egy-két kaland;

- üzenet az asszonynak is, hogy ne gondolja, hogy elhagyhatja magát;

- addig is nyugi van, nem dirigál asszony.

2019. jún. 16. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!