Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegelni szeretnék. Szilárd...

Tömegelni szeretnék. Szilárd étrendből. Többi lent?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és arra az elhatározásra jutottam, hogy tömeget szeretnék növelni. Eddig bicikliztem 8évig, és futballoztam 12évig, egészen egy szalagszakadásig és az elmúlt egy évben semmit nem sportoltam és visszaestem. A testépítést most szeretném elkezdeni és ehez szeretnék egy megfizethető por mentes étrendet. Kb 10kg hízást szeretnék elérni. 178cm vagyok, és 64kiló. Tud esetleg valaki segíteni?
2018. aug. 15. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kalória mennyiségét ki kell tapasztalnod, érdemes beállnod 1-2 hétre egy bizonyos kalóriaszámra, és abból következtetni arra, hogy körülbelül mennyire van szükséged a szintentartáshoz, és ahhoz kb. 400-500 kcal-t hozzáadni. Aztán a makrotápanyagok aránya is fontos. Neked kb. 100-120 gramm fehérjére lenne szükséged (400-480 kcal). Zsírt én 1 grammot eszem /ttkg, ez általában mindenkinek elegendő, ami nálad 60-70 gramm (600 kcal). A maradékot tegye ki szénhidrát.

Ennyi fehérjét gyerekjáték szilárd kajából bevinni. Hús, tojás, hal, túró, növények közül hüvelyesek. Zsírból előnyös, ha veszel egy omega 3 készítményt, amennyiben nem nagyon eszel halat, napi 3-4 kapszula jöl jöhet. Egyébként olajos magvak, tojás, olivaolaj, lenmagolaj, avokádó, sok egészséges forrás van. Bár szerintem az sem teljesen ördögtől való, ha néha mennek zsírosabb húsok. Szénhidrátból érdemes törekedni a kompkex ch-t tartalmazó forrásokra, mint rizs, krumpli, tk tészta, bulgur, kuszkusz, zabpehely, tk kenyér, hüvelyesek megintcsak. Feldolgozott kaják kerülendőek, hacsak nincs más lehetőséged kajálni sok hozzáadott cukor miatt, egyszerű ch miatt.

2018. aug. 15. 18:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amik kimaradtak, de fontosak, azok a zöldségek, ill. gyümölcsök. Ha nem vagy barátságban velük, érdemes egy multivitamint, C-vitamint beszerezni még, vannak jó ár/érték arányban, sokáig jók. Meg sokan kételkednek a mai zöldség/gyümölcsáruk tápanyagtartalma felől, általában véve ajánlott mindenkinek.
2018. aug. 15. 18:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a rendes leírást, és a bőséges információt! Rendben, megpróbálom. Akkor el kezdem számolgatni a leírtakat! :) Ha esetlegesen kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, írhatok egy privát üzenetet?
2018. aug. 16. 07:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Persze.
2018. aug. 18. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!