Felfújt, pumpált izom mindenhol!?
Aki jelen van egy ideje az oldalon, az tudja, hogy nem vagyok laikus, tehát nem kioktatást kérek. Direkt clickbaites a cím.
Elégge oldschool vagyok, próbálok alapgyakorlatokra alapozni és szabadsúlyokkal edzeni. A kérdésem annyi lenne, hogyan lehetséges hatalmas izmokat építeni (natural szemmel) nevetségesen kis súlyokkal, pumpálgatással és izolálással, mindezt nulla mozgástartománnyal? Járok egy pár éve edzőtermekbe, kisebb és nagyobb termekbe egyaránt, a megfigyelésem tehát elégge alapos, hogy így általánosítsak. Eddig azt gondoltam, hogy a teljesítmény összefüggésben van (mégha nem is 100%ig) az izomtömeggel mind naturál mind versenyzői szinten. Akkor mégis hogyan lehetséges, hogy izmos, edzett emberek, jó fizikumot építenek nevetségesen kis terhelésekkel (pl: egy srác ilyen 45-46os karral 12-15% tzsvel a tricepszet letudja 15-20kgs letolásokkal csigán )? Kicsit irigy vagyok ezekre az emberkékre, mert számomra a viszonylag helyes kivitelezés és a relatív nagy súly mindig is fő prioritást élvezett, és mégsem vagyok egy hatalmas ember, dacára annak, hogy több éve csinálom, a súlybeli progresszió és az étrend pedig megvan.
Túloztam a hegyomlással, inkább egy ilyen Lucai Balázs formára gondoljatok.
Akkor nekem mégis mi a toszt kellene csinálnom, hogy nézzek is ki valahogy? Hagyjam a fenébe az erőemelő féle edzésterveket és menjek át gépekre, viszonylag magas ismétlésszámmal? Eddig nem idegesített, mert küzdősport mellett leszartam, hogyan nézek ki, erősödni jártam igazából, de most, hogy kicsit változott a helyzetem, azért szeretnék sokkal jobban kinézni annál, mint amit eddig elértem.
Miért is nem a legjobbak? Mert 3-6ig erő jön, aztán ha kettővel többet csinálok sorozatonként, akkor meg izom? :D
Az erőemelő féle edzésterv nálam annyit takar, hogy alapgyakorlatok alacsonyabb ismétlésszámmal, perodizálva és mindent az egy ismétléses maxhoz viszonyítok.
16#
Tettem már ki ide képet, többször biztosan nem fogok :D
Koslayer
Bonyolult dolog ez. Úgy gondolom nem lehet ennyire egyszerű a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!