Hogy kell kimérni egy adag csirkemellet (nekem az 150gramm)?
Elötte a nyers hust szoktàk
De olyan nagy különbség nincs közte
Mindig a nyers dolgot mérjük,lényegtelen mi az.
Ha több adagot csinálsz célszerű megmérni nyersen az egészet,majd elkészítés után megint.
Pl:nyers csirke 500g,sütés után lesz 350g kb.
Ilyenkor elosztod nyers súlyát késszel és kapsz egy váltószámot,jelen esetben 1.42 ezzel ha megszorzod a sült súlyát megkapod nyerset vagy fordítva osztod mind1.
150gramm esetén 105g sült adja ki a mennyiséget
fenti példában.
Általában nyersen mérjük a dolgokat (némelyiknek mindegy), főleg ilyeneknél, ahol a késztermék vizet veszt, de senki nem tudhatja, mennyit.
Mert pl. a főtt répa nekem mindig ugyanannyi, mint nyersen, azt mérhetem főve. Sült húsnál viszont nagy tévedések lehetnek két különböző alkalommal készítve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!