Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez erősnek számít, vagy...

Ez erősnek számít, vagy gyengének 32 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

már edzem 5 éve, bár igaz eléggé rendszertelenül, mellette éjszakázom 13 éven át, hajnal 3 körül fekszem le, viszont kialszom az átlag 7 órámat.

Amit észrevettem, hogy tömegbe se tudok igazán nőni a jó és minőségi étkezések ellenére, de erőben se fejlődöm igazán.

Bicepszre pl. a 20 kilós egykezes súlyzóval tudok csinálni jobb karra 5 ismétlést, bal karra 3-at szabályosan, és utána meghaltam.

15 kilós súlyzókkal vagyok képes 3x8-as szériákra.

Olyan lehet, hogy alkatilag gyengébbek a szalagjaim, inaim és ezáltal nem tudok úgy megerősödni?

Úgy hallottam, hogy az erőt elvileg nem is az izomrostok adják egy újabb kutatás szerint döntő egészében, hanem az inak erőssége. Erről mi a véleményetek?

Lehet nekem fejletlenebbek lennének az inaim, mint az átlagnak?

Szeretnék beerősödni, hogy képes legyek 20 kilóval is 3x8-12 szériára. Hogyan lehetne a legrövidebb időn belül beleerősödnöm? Csináljak több szériát heti 2x is akár ( 8-12 között ) ilyen 2-3 ismétlésekkel ezzel a súllyal? Vagy hogyan tudnék hatékonyan erőt növelni?

Valamint 178 centihez, 80 kilósan és 36-os karral ez mennyire gyenge produkció?

Köszönöm előre is a válaszotokat!

32/F

2018. júl. 26. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Kreatin-monohidrát olvass utána

Ez az inas dolog egy hülyeség

Nagy súllyal kevés ismétlésszámmal dolgozz

2018. júl. 26. 16:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Eddig 15-20 közti ismétlésekkel dolgoztam 2-3 sorozatban gyakran, akkor valószínűleg ezért nem jött semmit az erőm.

Nálam 2 másodperc a pozitív szakasz, 2 másodperc a leengedés, és 1 másodperc a kitartás. Csináljam robbanékonyabban? Vagy így tisztábban hozhatja az erőt is a gyakorlat ha a pozitív szakaszt is kissé belassítom?

2018. júl. 26. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell túlzottan belassitani, dinamikusan eddz,robbanékony pozitív,és kontrollált negatív szakaszokkal. Szeriasulyt emeld meg,hogy 5-8 ismétlés Menjen. Ezt a többi testresznel is megcsinalhatod,nem csak karnál. Milyen a jelenlegi edzesterved?
2018. júl. 26. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagy súly, kevés ismétlés, és izomcsoportonként elég 1 gyakorlat.
2018. júl. 26. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:

3 naponta szoktam edzeni minden izomcsoportot!

Köszönöm az utolsó két választ, hasznosnak tűnt! Kipróbálom a nagy súly és kevés ismétlést!

2018. júl. 27. 00:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Kart 8-12 ism.szamban erdemes edzeni, az 5 mar keves.

Az adatokhoz kepest jo az a 20as bicepszezes.

Az izmok adjak az erot, de az inak es az izuletek szabjak meg a hatart. Gyenge izuletekkel oriasi izmokkal sem leszel eros lasd Phil Heath, Molnar Peti.

2018. júl. 27. 06:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak kiemelten köszönöm a részletes kifejtést! Akkor mégis csak igen sokat számít az inak ereje! Ezt abból is gondoltam, mert láttam már 32-es karú szkanderbajnok 60 kilós!!! egykarossal bicepszezni Scott padon, igaz fél ismétléseket végezve, de tiszta szálka és ér volt illető felkarja, valamint láttam már 50-es karú emberkét is elvérezni 30 kilós egykarossal Scott padon, kétszer erőlködve megemelte majd kezit csókolom volt neki... :D
2018. júl. 27. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!