Magyarországon a tehetősebbek sportja a kondizás?
9#
De, meglehet valositani. Elkellene mar felejteni a monoton csirkerizset. Van 1000 fele elkeszitesi modja csak a csirkemellnek. Meg nem muszaj mindennap. Elkeszited ket napra elore. Valamikor eltolsz egy gyrost, vagy kebabot, igazi husos hambit vmelyik kifozdeben azt pedig leontod egy adag feherjevel. A napi tapanyagbevitel 1/3a megvan.
10#
Persze hogyne. Az eltorzult, komplexusos szerencsetleneknek talan nem eleg latvanyos egy Torma Valentin forma. Termeszetesen nem mindenki nezhet ki ugy mint Ő. Csak egy pelda volt.
De a nem lelkiserult embernek eleg a natural max is, vagy csak egy sportosabb, atlagnal izmosabb fizikum. Sosem ertettem azokat akik nem versenyzok, hogy minek akarjak magukat plusz hormonnal seggbetoszni nehany kg izomert. Latvanyos a fizikum? Ja. De minek? Magadnak? Nezzed akkor a tukorben, de megsugom, inkabb undort kelt az emberekben, mintsem tekintelyt vagy egeszseges, vonzo testkepet. Persze itt most jon a jol bejaratott "nem masnak akarok tetszeni duma". Dehogynem. Az ember tarsas leny. Tudat alatt mindig ott van a tobbiek velemenye. Az meg megint egy masik tema, hogy nem lehet fent tartani, csak tovabbi szerhasznalattal, igy hosszutavon egeszsegtelen. Ilyenkor meg az "egyszer elunk" szokott jonni. Ja, csak nem mindegy, hogy a kovetkezo adag cucc miharabbi megszerzeseert szorongva el az ember, mikozben a beteges megfelelesi kenyszer vegigkiseri a tartalmas eletet, hogy megdogoljon 30 evesen szivinfarktusban, vagy tobb het szenvedes utan valami hirtelen kialakult daganatban. Ez aztan eletcel.
Bizonyos szempontból igen, de szerintem sem a kaja miatt. Az nagyon túl van lihegve. Ki lehet hozni 1000 forintból simán a kaját, és még főzni sem kell hozzá. Semmivel nem lesz rosszabb, mintha csirkerizset ennél.
De olyan szempontból igen, hogy ha kevés szabadidőd van, sokat kell melóznod, akkor nem lesz könnyű fejlődni egy idő után.
11-es jó a felfogásod, egyetértek vele.
Egyébként a kondizás Magyarországon a középosztály vagy tehetősek sportja, igen.
Egyszerűen látni kell, hogy a szegényebb rétegek nem képesek még a normális táplálkozásra sem.
Míg UK-ben konkrétan 5-6x annyi a fizetés, forintra átszámolva OLCSÓBB az egészséges étel. Tudom, éltem kinn. Egyszerű példa: Magyarország, zöldségchips, 500 ft. UK ugyanaz a chips, ugyanabban az áruházban átszámolva 330 ft. Kesudió itthon 4500ft/kg, odakinn 1500ft/kg...
Húsok ugyanannyiba kerülnek, minden más olcsóbb.
Rakás sz** ez az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!