Szálkásítás menete?
Holnap kezdeném. Egyre többet olvasok utána, egyre több ellentmondó információval botlok.
Hány gramm ch val és zsírral kell kezdeni? Most eszek 370 gramm cht, elég ha kezdetnek leviszem 300g ra? Szénhidrát forrásnak mehetnek, amik eddig mentek (édes krumpli, rizs, zab stb)?Zsírból elég 60g naponta? Kardio aerob szükséges? Fehérje elég a 2g/ttkg?
Jo lenne ha tudnátok írni tapasztalatokat, köszönöm!
2g*ttg elég fehérjéből. Zsírból minnél kevesebb. Szénhidrát szerintem sok a 300g szálkásításkor. Én 76 kiló vagyok és tömegeléskor eszek annyit. Persze nem tudom hogy mennyi vagy, de szerintem előbb próbáld 250g-mal és ha még tudod lejjebb, akkor viheted akár 200ig is.
Az étrend alapja ilyenkor a rengeteg folyadék, rost, és fehérje. Szóval zsírszegény húsok salátával. Ugyanazok a szénhidrátforrások mehetnek, esetleg a rostok miatt mehetsz barnarizsre.
Én aerobozni szoktam, kb 40-60percet. Séta a futópadon max emelkedőn. Nem zihálsz közben de szakad rólad a víz. Éhgyomorra a legjobb ezeket végezni. Mellé pedig ugyanúgy súlyzós edzés mintha tömegelnél, nem szabad csökkenteni a súlyt.
Tápkiegnek L-Karnitin mehet ha szeretnéd.
És még annyi hogy most mégfontosabb, hogy szépen eloszd az étkezéseket szóval ne egyszerre egyél meg 1300 kalóriát
Számolj utána. 70g ch nagyon kevés kalória, ennél jobban kell csökkentened akkor is, ha eddig súlyt tartottál, mert ha tömegeltél, akkor még sokkal jobban. Persze ha a zsírt is csökkented, OK. Elég 60g zsír, tipikusan 0,5g/ttkg-ot szoktak bevinni, de semmi gond nincs vele, ha picit több.
(Nem mintha ne lehetne szálkásítani pl. 200g zsírral, mert lehet, csak akkor a ch legyen minél kevesebb s nem ez a tipikus módszer. S nincs is mindenkinek ekkora kalóriaigénye.)
A kalóriát neked kell kitapasztalnod, de ha tudod a súlytartó szintedet, s mondjuk heti 1 kilót akarsz fogyni, akkor 1000 kcalt kell lefaragnod ebből-abból. A fehérje teljesen jó, ha 1,5-2g/feleslegmentes ttkg, 2 fölé felesleges menned, valószínűleg már az sem hasznosul, de biztos, ami biztos, plusz a fehérje segít a jóllakásban is.
Köszi a választ neked is!
370el tömegeltem eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!