Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ebben a kategóriában miért...

Ebben a kategóriában miért mindenki arra megy hogy minnél nagyobb izmai legyenek?

Figyelt kérdés

A testepítéses kérdések 80%-a az hogy hogyan tudna XY nagyobb izmokat szerezni, tömegelni stb

Senki nem akar valós erőt, csak kinézetet?

2018. ápr. 6. 19:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
mert a testépítés leginkább az esztétikáról szól
2018. ápr. 6. 19:20
 2/14 A kérdező kommentje:

Az igaz, de maga a test edzés nem csak arról szól hogy minél nagyobb darab légy

Úgy néz ki mintha itt sokan azok a tipikus "divat gyúrósok" lennének

Utálnak edzeni, de úgy gondolják nagy izmokkal majd feszíthetnek és kemények lesznek

2018. ápr. 6. 19:50
 3/14 anonim ***** válasza:
67%

Egyrészt ez az esztétikáról szól, másrészt azért az erő és az izomtömeg összefügg valamelyest. Szóval óhatatlanul erősebb lesz, aki kigyúrja magát. De ha valakinek esztétikum kell, miért zavar, ha nem fókuszál az erőre?

Nyilván sok ember akar erőt is, az hasznos, de azért a modern embernek olyan egetverően nem fontos, mint az esztétikum, ez van.

2018. ápr. 6. 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

De vannak szép számmal akiket az erő is érdekel.

És írogatnak is néha ilyen emberek ide, csak mivel nincs erő meg súlyemelő aloldal a gyakorin így marad a testépítés rovat, hát itt meg a néha néha feltett ilyen kérdések meg adott válaszok elvesznek a sok broscience között. Ez van.

2018. ápr. 6. 20:59
 5/14 anonim ***** válasza:
Engem az erő érdekel
2018. ápr. 6. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:
32%

Első két választolónak:

azt írjátok az esztétikum a fontos. Hol a határ? Mi az ami még esztétikus mi ami már nem az?

Csak azért mert az én véleményem szerint rég nagyon el van csúszva az a határ, az ide írogatók nagy része meg úgy általában az edzőterembe járók nagy része irreális célokat kerget.

Arról már ne is beszéljünk, hogy agyon komplikál mindent mindenki, sok kérdező itt parázik, hogy mi lesz ha keveset/sokat/nemeleget evett/edzett/aludt stb.

Sok kérdés láttán az érzése az embernek, hogy nem is élvezik amit csinálnak csak muszájból csinálja mert strandra kell a mellbicepsz villantás de amúgy meg csak nyűg az egész.

Az eszméletlen mennyiségű kokszolós kérdéstől meg csak kerekednek a szemeim...

Áh lehet öreg vagyok már azért nem értem a dolgokat és csak morgolódok :D

2018. ápr. 6. 21:36
 7/14 A kérdező kommentje:

Nekem is ez jön már le a kérdésekből, hogy csak azért csinálja itt az oldalon a sok kérdező , mert villogtatni akar pár izmot ,közben utálja csinálja

Muszájból csinálják

Meg már nem azért, de ha valaki tényleg szereti csinálni és érdekli, nem itt fogja kérdezgetni a hülyeségeit, hanem szépen utánaolvas , videókat néz róla

Szóljatok ha tévedek

Én saját testsúlyos edzést végzek, és ha bizony megakarok tudni valamit, utánanézek szépen míg meg nem találom a választ, mert én szeretem csinálni

2018. ápr. 6. 21:59
 8/14 anonim ***** válasza:

Miért baj az, ha az elején a kinézet számít? Nem mellesleg, szerintem kissé túlzó, hogy a testépítő kérdések 90% ez irányba mozog. Bőven akadnak kérdések erőszintekről. Továbbá a kezdők imádják szabálytalanul csinálni a gyakorlatokat, csak azért hogy többel menjen. Ez kissé cáfolja a dogmádat.

De miért is baj ez? Az elején szedjen fel egy pofás küllemet, jön vele majd az erő is. Aztán mikor elégedett lesz és lepucolja magát jöhetnek a saját testsúlyos okosságok. Vagy mehet még feljebb. Ahogy tetszik, amelyik jobban megy neki, amelyikre nagyobb szüksége van. Na és aztán ha "divat". Úgy mondod ezt, mintha kapnék magamra ruhát a boltokban.. Dehogy kapok. Idétlen, fazontalan farmerokat, mackót és egyebet. Az öltönyről ne is beszéljünk. Ugyebár szabó. Mert ha jó rám hátból akkor úgy nézek ki benne, mint valami díszdisznó. Alul bő felül szűk. Nevetséges. Ha tényleg akkora divat lenne ez a küllem, akkor lenne rá PIAC. De nincs.

2018. ápr. 6. 23:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Hol a határ az esztétikumnál? Természetesen ez nagyon szubjektív, mindenkinek máshol van a határ. Én a naturál kigyúrt lábat túlzásnak tartom, nem úgy, hogy az ténylegesen sok, de nekem nem tetszik, legalábbis nőkön nem. Ilyen az ízlésem, nem tudok mit tenni.

Ezt leszámítva naturálban nincs túl izmos ember az én ízlésem szerint, sőt, utána is vannak még szép testek.

Van, akinek az esztétikum miatti utált edzés azt jelenti, hogy nem lesz kövér vagy plötyi. Nem akar Adonisz lenni (amihez genetika is kell), csak kinézni valahogy. Minden tiszteletem az ilyeneké, akik évek után is utálják a dolgot, de csinálják becsülettel, mert van egy egész szolid céljuk, amihez ez kell.

Én, aki nem vagyok testépítő, csak egy kor után feltétlenül szükségesnek (persze addig is hasznosnak) tartom az ilyesmit, a hosszú, egészséges élet s némi kis erő (jó lenne több, de középkorú nőknek megvan a határuk) és valamelyest a kinézet miatt is szimpatizálok az izomtömeg-növeléssel, egészségesen alacsony testzsír mellett. Az egészség, jó közérzet, bizonyos lelki tartás és energikusság a fő, a kinézet és az erő megosztott helyen második. Bár a kinézet azért kicsit talán mégis fontosabb, mint az erő... Leszámítva, hogy alapból annyi erőm sincs, hogy ha felakasztanak egy ágra, ne essek le 3 másodperc múlva és az azért elég égő a saját szememben. De mire nekem nagy erő (igazán nagyra úgysincs esélyem, bár poén lenne)? Egy csinos bicepsz pedig cool. A lábam nem igazán érdekel, csak amennyi kell egy kiegyensúlyozott testhez.

De semmi bajom nincs azzal, ha valaki egy teljesen más helyzetben teljesen mást akar az edzéstől. Felőlem csajokat is akarhat vele felszedni, az ő dolga és mindenképpen jót tesz magának, ha jól csinálja (persze magunk miatt kell edzeni, de inkább eddzen így, mint sehogy).

2018. ápr. 7. 00:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Aki ert hozza, nem hanyagolja az erot sem el, mert az izom es az eronoveles, kez a kezben jar.
2018. ápr. 7. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!