Milyen fehérjepor kell nekem?
Nemrég elkezdtem edzeni, mert elegem lett belőle, hogy vasággyal 50 kiló vagyok (nem nevet!). A célom egyelőre az, hogy felszedjek 10 kilót, persze nem pikk-pakk, hanem hónapról-hónapra szépen lassan. Hosszú távon sem szeretném abbahagyni az edzést, hanem egy sportos alakot szeretnék kialakítani, de ez még odébb van.
Olyan problémám van, hogy iszonyat rossz evő vagyok és hiába javasoltak étrendet, egyszerűen nem tudok annyit befalni egy nap. Megpróbáltam, de nem sikerült. Az edzőm azt tanácsolta, hogy esetleg fehérjeporból pótoljam, de én hülye fejjel egyből rávágtam, hogy nem akarok ilyet, így most itt érdeklődnék róla...
Abszolút semmit nem tudok a porokról. Tudnátok mondani pár tanácsot, hogy miszerint lehet kiválasztani a nekem megfelelőt? Nem vagyok semmire allergiás, így az összetevőkkel elvileg nem lesz probléma. Én úgy gondoltam, hogy edzés utáni órákban poroznék és a mentes napokon csak kaját tolnék, meglátjuk hogyan sikerül. De az is lehet, hogy minden nap porral egészíteném ki a kaját vagy ez nem tanácsolt?
Érdeklődj az edződnél!
Ezt a porozást felejtsük el légyszíves,hívjuk inkább táplálékkiegészítőnek.
Szóval neked ebben az esetben tömeget kell növelned,tehát először ki kell számolnod a napi kalóriabeviteledet(youtube-n számtalan videó).
Ettől a kalóriamennyiségtől kell 500-600 kalóriával többet enned.
Van külön tömegnövelő,erre a célra,de tudsz házilag is készíteni turmixot,ami olcsóbb.
A tömegnövelő segítségével elérheted azt a kalóriamennyiséget,a hátúlján fel van tüntetve az adagolás általában,és nem csak edzés napokon kell szedni.
Legtöbb tömegnövelő egy nagyobb mennyiségű szénhidráttartalomból és egy kisebb mennyiségű fehérjéből áll össze,olyat válassz,amiben jók az arányok(kérj az edződtől segítséget)
Ha nem zsírban szeretnéd felszedni azt a 10kilót,akkor tartsd be az adagolást.
Az izmok fejlődéséhez szükséged lesz fehérjére,amit ha nincs megfelelő étrended akkor nem valószínű,hogy beviszed,még tömegnövelővel sem,ilyenkor jöhet a whey protein(fehérjepor).
Személy szerint én tömegnövelőből a zöld jumbot,fehérjéből pedig a protein buzz-t ajánlom
"hiába javasoltak étrendet"
Az a baj ezeket az étrendekkel, hogy egy "szűk" keretbe vagy zárva, nem érdemes étrendet követni.
Fehérje is csak koncentrált élelmiszer.
Érdemes a zsírt megemelni ugye a zsír kalória tartalma kb 9kalória (1g)
Mogyoróvaj,olajos magvak, amiben magasabb a zsírtartalom .
Amúgy nálam már megszokott lett a fehérje ivászat edzés utánra van időzítve, de hangsúlyozom, nem ezen fog múlni a forma, hanem a folyamatos "kalória" többlettől.
Ha nem vagy laktózérzékeny akkor egy egyszerű sima tejsavó fehérje okés is lehet. :)
Kell Protein Powders?
Gina Shaw
Ha egy edzőterembe jársz, akkor valószínűleg hallottad a srácokat a súlygépekről, hogy beszélnek a protein shake-ről, amit egy edzés után inni, és milyen rázkódást szeretnek. A fehérjetartalmú porok - amelyeket rázzuk vagy fogyasztanak, bármennyire is kedvelik - egyre népszerűbbek táplálékkiegészítőként.
Fehérjeporokat vásárolhat minden táplálékraktárban és az interneten. Számos üzletben előkevert, kész italt iszonyú fehérje rázza meg. De a fehérje porok csak a testépítők számára, vagy az átlag mindennapi sportolók is részesülhetnek benne?
Mi a fehérjepor?
A fehérjeporok különböző formákban jönnek létre. A három gyakori: savó, szója és kazein fehérje. "A tejsavó a leggyakrabban használt, mert vízben oldódó tejprotein" - mondja Peter Horvath, PhD, a Buffalo-i New York-i Állami Egyetem testnevelési és táplálkozástudományi tanszékének docense. "Ez is egy teljes fehérje, így minden előnye van." (A teljes fehérjék tartalmazzák az emberi táplálkozási igényekhez szükséges aminosavak kilencjét.) A vegán emberek előnyben részesítik a szójaproteint, bár Horvath megjegyzi, hogy kellemetlenebb legyen, és nem is oldódik fel a vízben.
Bocs de most akkor tömegnövelő vagy sima tejsavó fehérje kell nekem? Az első elég részletes választ írt, de valamiért lepontoztátok. A második pedig azt írja a válasza végén, hogy sima tejsavó is elég nekem.
Igen, azt tudom, hogy a kalóriabevitelt is növelnem kell mellette. Az edzőmmel fogok beszélni, de az a baj, hogy egy beképzelt f. és sokak mondják, hogy ne hallgassak rá, mert a legdrágább termékeit fogja rám sózni (van érdekeltsége benne).
Írtátok a whey proteint! Ez például jó lenne nekem? Ha minden nap iszok belőle egy adagot, akkor ez hány napra lenne elegendő? Maximum 10 ezret szeretnék rászánni havonta (2 havonta?), ez is kicsit túl van már rajta árban.
Foloseges a tomegnovelo.
Konkretan feherje aron veszed meg a cukrot.
Kalóriadús táplálkozás, kiegészítőként pedig tömegnövelőt
ajánlok. A lényeg,hogy a szénhidrátot megemelni! És
edzéskor, a nagyobb izomcsoportok elsőbbséget kell hogy
kapjanak! Guggolás, evezés, bicepsz állva, tricepsz
fekve, mellről nyomás. Az alapgyakorlatokkal kell
kezdeni! Edzés után egy adag tömegnövelőt be kell
tolni. Reggel első étkezés is mindig az legyen.
Kezdetben a mozdulatok helyes betanulása nagyon fontos.
Sok pihenés,sok kaja,és megfelelő edzés ennyi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!