Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hallottatok erről?

Hallottatok erről?

Figyelt kérdés

Ki az erősebb?

Aki saját testsúllyal edz vagy aki súlyokkal?

Mind a kettőt hallottam már.

2018. márc. 29. 14:10
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%
Nem edzettem súlyzóval, és nem is fogok! Súly nélkül is sikerült pont eléggé megerősödnöm!
2018. márc. 29. 21:19
 22/41 anonim ***** válasza:
64%

Most ha köcsögölni akarnék akkor azt mondanám, hogy mi van akkor ha én például elöl guggolok és soha nem teszek a nyakamba nehéz súlyokat. De nem mondom. Felejtsd el.

Tudod mit? Nyertél. Mi szerencsétlen súlyzóval edző buta sportolók mind nyomorékkén fogunk kínok közt elpatkolni. Te viszont 130 évig fogsz élni izmosan kipattintva mindenféle kínzó rettentő gerincsérv nélkül és csak lobogsz majd emberi zászlóként.

Mi a célod? Meg akarod váltani a világot? Idejössz és megmented a buta gyúrósok izületeit vagy mi a jóistent akarsz?

Gondolom önigazolást szeretnél, hogy hú dejó amit csinálsz. Soha nem fogtál a kezedbe súlyzót és most jól megmondod nekik a tutit.

De az igazság, hogy senkit nem izgat mit csinálsz. Engem nem érdekel, hogy szerinted ez jobb vagy az a jobb. Ha neked ez jó csináld azt, én nem foglak győzködni, hogy súlyzót vegyél a kezedbe, pont lesz@rom, hogy edzel és ezzel mind így vagyunk itt.

Viszont ne kamuzz ide olyanokat, hogy egy bringás azért teker gyorsan mert csak bringázik és nem azért mert kicseszett brutális combizmokat növeszt magának amivel aztán erőt tud kifejteni, vagy, hogy egy 70kg-os ember ha fél lábbal guggol az olyan mint ha 150kg lenne a nyakába... mert ez bizony nettó ökörség.

És nincs olyan, hogy egy izom valakin funkcionális ugyan az az izom valakin meg nem, mert az egyik fekvőzik csak a másik meg fekvenyom. Az izom az izom. A velük elvégzett munka az pedig a velük elvégzett munka. Ha valaki jégkorongozó és erős lábai vannak akkor az a funkciója, hogy gyorsan tudjon korizni ha valaki human flaget akar csinálni és ehhez megfeszíti az izmait akkor az.

A nagy teljesítményhez nagy izommunka szükséges, azt pedig sokkal hatékonyabb súlyzós edzéssel felépíteni.

Ennyi a történet.

2018. márc. 29. 21:39
 23/41 palilaci ***** válasza:
63%

Attol meg, hogy nem 2 ember allitja azt amit te, attol meg sotet barmok vagytok.

A 140 nem tudom hogyan jott ki, mert amikor az ember leguggol, akkor elsosorban mar a sajat tomegevel teszi azt, jelen esetben 70kgval.

Paul Wade meg nem letezik, azt a konyvet minimum 3 ember irta.

Amirol meg fogalmad sincs (mint irtad ki sem probaltad es nem is fogod) ne magyarazz bele nulla tapasztalattal es ne allitsd ki tenykent.

Egy sajatsulyos gyakorlat (pl tolodzkodas) eppugy terhelheti karosan az izuleteket es az inakat, izmokat mint egy fekvenyomas. A lenyeg mindenben a folyamatos progresszio, kello bemelegites es a helyes vegrehajtas mindez eszszeru keretek kozott (tehat egy erosen tulsulyos ne tolodzkodjon vagy ne nyomjon fekve irrealis sullyal).

2018. márc. 29. 21:43
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Most ugyanazt írtad le, mint a legelején, egyszer már leírtam, mi izom és izom között a különbség! Nem megyek ebbe bele még egyszer!

Önigazolást meg nem keresek, tudom, hogy jó, amit csinálok! :D Annyi a célom, hogy pl. itt van a kérdező, aki tök kezdő, meg esetleg más kezdők is olvashatják ezt, ne csak annyit lássanak, hogy van a súlyzós edzés, ami milyen király, mert attól izmosak lesznek! Hanem, hogy gondolkozzanak egy picit előtte, hogy van alternatíva, ami olcsóbb (a súlyzós edzés egy hatalmas üzlet, nagyon megéri mindenkinek ezt reklámozni, pláne, hogy be is kajálják az emberek!), egészségesebb, és funkcionálisabban erősebbek is lehetnek vele! Csak válaszoltam a kérdező kérdésére kész ennyi! Én lezártam ezt a témát, leírtam, amit akartam!

2018. márc. 29. 21:54
 25/41 anonim ***** válasza:
50%

Nincs különbség izom és izom között fogd már fel!

Felfújt izom sincs, meg fúvatópor se meg a fehérjétől se leszel impotens, a kreatin meg nem koksz. Ha valamelyik szokásos kreténséget kihagytam akkor elnézést.

Ökörségeket hordasz össze. Na hess csókolgasd még kicsit a kócs wéjn könyvedet szépen, aztán lehet menni aludni. Megváltottad a világot, holnaptól senki se kondizik, a vasakat beolvasszák, innentől mindenki csak saját testsúllyal edz, a világ összes sportolója rájön, hogy eddig hülye volt. Na ennyike.

2018. márc. 29. 22:07
 26/41 palilaci ***** válasza:

Na es mi izom meg izom kozott a kulonbseg? Miben mas az a mellizom ami fekvotamasztol kapta a terhelest es miben mas ami fekvenyomastol?

A guggolas onmagaban "funkcionalis", egylabbal megjobban. Ugye? Na de mivan akkor ha ezt nehezitjuk sullyal? Akkor elvesz a funkcionalitas? :D

Kedves vagy, hogy probalsz segiteni, csak az a baj, hogy fassagokat allitasz. Nem latsz tul a rudon valo bziskodastol. Pont ugy ahogy a butabb gyuros a ruddal valo bziskodastol.

Az izom nem tesz kulonbseget gyakorlat es gyakorlat kozott. Elernyed es osszehuzodik a terheles fuggvenyeben, hogy mi a terheles az edesmindegy, ha nagyobb mint ami eddig erte, akkor lesz mikroszakadas es fejlodes ha van mit visszaeepiteni. Igazabol ennyit tud. Minden gyakorlat funkcionalis. Attol, hogy valaki fekvozik, fekvozesen kivul nem lesz masban jobb. Ha valaki fekvenyom akkor detto. Viszont ha minel nagyobb terheles eri a mellet akkor eros lesz a melle es ha elmegy pl uszni, akkor tudja ott kamatoztatni az erosebb mellizomzatot valamilyen szinten. Pont ugy, mint az inverz fekvotamaszt vagy a dontott torzso evezest egy csonakos horgaszturanal.

Gondolom mar erzed hogy a fentebb irt kerdesek koltoiek voltak.

2018. márc. 29. 22:07
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

"Felfújt izom sincs, meg fúvatópor se meg a fehérjétől se leszel impotens, a kreatin meg nem koksz." Ilyet sose mondtam, nem kell hülyének beállítani!

Amúgy meg én is tudok gúnyolódni: jól van, akkor nektek van igazatok, költsetek el milliókat aztán vehettek belőle egy király kis izomszakadást vagy gerincssérvet!

Attól, hogy gúnyolódsz, nem lesz igazad!

palilaci olvasd el a ma 16:12-t, abban benne van, hogy mi a különbség! Nagyon is sok!

2018. márc. 29. 22:17
 28/41 anonim ***** válasza:
45%

Milyen izomszakadás, gerincsérv? Sportsérülés nem csak a konditerembe van ám, futás közben is elszakadhat az izom a Margit szigeten vagy épp az egykezes húzódzkodás se épp c vitamin a válladnak, karodnak. Ha valaki ésszel, normálisan edz fokozatosan növeli a terhelést minimalizálni lehet a sérülés veszélyét.

Milyen milliókat? :D ember hol élsz? egyre jobb vagy.

Mire költenék el milliókat? Arra, hogy konditerembe járok? Elárulom én speciel egy lepukkant pinceterembe járok, ami amúgy nyilvános, nem valami titkos hely, bárki jöhet oda. Budapesten a 4-6 villamos vonalán található, szóval nem a világ végén és havi 2000 azaz kettőezer forintomba fáj. Ezenkívül húsra, zabpehelyre, banánra és mogyoróvajra költök :D

ebből mondjuk kb. 15 év alatt össze is jön 1 millió :D

Igen valóban nem mondtad a felfújt izmot, fúvatóport és társait, de a funkcionális izom vs látszat izom ezekkel a kreténségekkel van egy ligában és bizony ezek a kreténségek naponta felröppennek itt egy egy kérdés formájában. Ma te is beálltál szépen a sorba.

ÉS NEM ÉS NEM ÉS NEM SE 16:12-KOR SE MÁSKOR, NINCS KÜLÖNBSÉG IZOM ÉS IZOM KÖZÖTT !!!

2018. márc. 29. 22:37
 29/41 palilaci ***** válasza:

Te meg olvasd el mit irtam meg 3x, meg amit utana valaszoltak neked 3x.

"Azt jelenti, hogy egyszerre fejlődik az izom, az ízület, és az idegrendszer! Saját testsúlyos edzésnél egyszerre sok izomcsoportot mozgatsz meg egyszerre, emellett létrejönnek az ehhez szükséges idegpályák, azaz javul az izmok összehangolt működése és a mozgáskoordináció! "

Kepzeld, minden egyes gyakorlatnal egyszerre fejlodik az egesz, mert egyszerre hasznalod. Az mar mas, hogy egy gepes tarogatas kozel sem von be annyi izmot a munkaba mint egy fekvenyomas vagy egy fekvotamasz. De nem is az a celja.

Egy felhuzasnal meg eppugy ervenyesul a fentebb leirt dolgod mint egy huzodzkodasnal. De megismetlem magam: mivan ha nehezitem sullyal a huzodzkodast? Mar nem lesz olyan funkcionalis, olyan jo? Mert gyakorlatilag akkor az is "sulyzos" gyakorlat.

"Ezzel szemben súlyzós edzésnél izolálod az izmokat, azaz nincs semmilyen összehangolt működés vagy mozgáskoordináció, és az ízületeket is szétcseszi az izmok alatt! Azaz egy olyan izomtömeget kapsz ami semmire sem jó!"

Ez netto baromsag. Egy lokes vagy szakitas szinte minden izmot megmozgat. De hajra mond csak egy sulyemelonek, hogy amugy kamu izmai vannak meg fekvovel erosebb lenne :D

En kb. kirohogom amiket idehanysz, mert alaptalan hulyesegek. A legtobb strítwörkáutos takonygyerek ezzel takarozik tobb ev "edzes" utan, hogy lehet neki nincsenek nagy izmai, de ami van az bezony valodi es hasznalhato. Mire? Elhiszem, hogy tud par konnyebb tornaszgyakorlatot (front lever/back lever, dragon flag) meg tud huzodzkodni meg fekvozni.

Kerdezek meg. Hogy lehet az, hogy mikor 63kgmal elkezdtem sajat sullyal edzeni, nem tudtam egykezzel fekvozni, de 2 ev gyurogatas utan, 90kgsan mar rohogve ment ugy, hogy csak fekvenyomtam?

Hogy lehet, az hogy nem tolodzkodom, megis megy +25kgval (meg anelkul is mert amit nehezitunk sullyal mar termeszetellenes es rossz ugye)?

Mi neked a funkcionalis?

Mert nalunk judon, van egy olyan, hogy uchi komi. Megfogjuk az ellenfel gallerjat es kabatujjat aztan magunkra rantjuk. Celja az egyensulykibillentes gyakorlasa. Ezt csigas gepen vagy expanderrel lehet a legjobban egyedul utanozni. De en kemeny vagyok es csak evezek meg felhuzok, neha huzodzkodom is mostanaban L alakban. Szoval felesleges a fentebb emlitett "funkcionalisabb" 2 szart csinalni, mert sima evezessel tobbre megy az ember huzoero szempontjabol. Oda meg az kell. A kuzdelmi edzesen meg gyakorlom a technikat es a dinamizmust.

Tehat meg mindig nincs olyan, hogy funkcionalis. Szerinted funkcionalis a sajatsulyos gyakorlat, szerintem rohadtul nem, mert ha az ellenfelem 130kg akkor bszhatom ha nem birom megemelni mert nem edzettem ki a testem akkora terhelessel, hogy azt a tomeget megbirjam mozditani. Marpedig a sajatsulyos gyakorlatok nem adnjak meg az ehhez szukseges nagysagu terhelest, ezert kell neheziteni. Akkor meg mar mind1, ha ugyanazt a huzo mozdulatot, ami a hatizom es a bicepsz osszehuzodasahoz vezet, megcsinalom egy jol megpakolt ruddal. Erted miket irok? Nem azt mondom, hogy sulyzos meg sajattestsuly, hanem azt, hogy terheles. Miert? Mert ennyit erez az izom. Az idegrendszer pedig a mozgasmintat. Ertelemszeruen aki csak fekvozik az abban lesz jo, aki meg fekvenyom az meg abban. De ha a fekvozos kb 70kgnak megfelelo terhelest nyom ki egy egy karhajlitasnal, az ugyanugy fog szerepelni egy 70kgmos fekvenyomasnal is ha mar berogzult a helyes technika es eleget gyakorolta.

2018. márc. 29. 23:05
 30/41 anonim ***** válasza:

tegnap 22:37

Aha persze futás közben ugyanakkora az esély a sérülésre, mint 200+ kilóval a hátadon... persze...

Oké lehet hogy te ennyiért jársz, ilyen különleges vagy, de az átlagember nem nyugdíjaskedvezménnyel havi 2000-ért jár! Ennél nagyságrendekkel többet költenek rá, ezt te is tudod!

2018. márc. 30. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!