Melyikkel kene kezdenem?
Eldontottem, hogy elkezdek kondiba jarni, de nem tudom hogy milyen taplalekkiegeszitoket erdemes vennem.
169cm/ 68kg F
Tudna valaki tippeket adni, hogy lenne erdemes kezdenem ? Celom a novekedes, es hogy azmizomcsoportjaim kiformalodjanak.
Én így csináltam, mikor kezdtem: jó kaja! Ez az alap.
Multivitamin.
C-vitamin.
CaMg komlplex mert hajlamos voltam éjszaka vádligörcsre kelni.
Edzés után gyors felszívódású protein.
Aztán ahogy fejlődtem, amonosavak, kreatin.
De az alap a jó kaja!
Ahogy az előzőek írták:
- kaja, ha nincs meg a kívánt makró, akkor jöhet a tápkieg. De a cukros tömegnövelőktől óva intelek.
- multivitamin, nyomelemek, stb...
- kreatin mehet az elejétől is, kicsit dob az erőn
Multivitamin, normális kaja. Nyilván a gyors életmódváltás miatt nehéz lesz teljesen fedezni a fehérjebeviteled szilárd kajákból(bár 68kg-ra, bőven elég 110g körüli fehérje is). Szóval, ha nehéz akkor vegyél protein-port és ennyi.
Kreatin lesz még jó, de várj vele 1 évet legalább. Ne lődd el most azt a pluszt, amit adhat a kreatin,mert az elején alapból is gyorsan fejlődsz.
Amit jegyezz meg: bcaa gltuamin ilyen karnitin olyan ku.vaannya..marketing mind és nincs rá szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!