Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem megy a lábtoló súllyal,...

Nem megy a lábtoló súllyal, ez nagy baj?

Figyelt kérdés

14éves vagyok a lábtoló alapbol 35kg es latom hogy nalam nem sokkal idosebb es izmosabb sracok 100kilokkal nyomjak en meg alig tudok egy szettet uresen (akar comb akar vadli)

4honapja edzek atlagosnak mondanam magam

2018. márc. 1. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Mennyivel guggolsz?
2018. márc. 1. 17:53
 2/6 A kérdező kommentje:
40~
2018. márc. 1. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Haladj fokozatosan és csak magaddal foglalkozz sose törödj mással.
2018. márc. 1. 21:51
 4/6 anonim ***** válasza:
14 vagy, de nem is gondolnád hogy mennyivel erősebb is lehet egy 2 évvel idősebb srác. ne agyalj ezen, edz és kész!
2018. márc. 1. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:

A lábtoló egy lényegtelen gyakorlat. Jól fel lehet pakolni, aztán játszhatsz a leengedés mélységével

Én 100 kilóval guggolok szériában, rendesen beülök, ahogy kell. Lábtolón felakkora srácok többet nyomnak...beengedik "derékszögig" (se)...és ott haldokolnak alatta. Nekem meg egészségesen le van nyújtva a hátsócombom, azért simán be tudom engedi mélyre a súlyt, persze, hogy kevesebbel megy.

Ahogy láthatod, a lábtoló nem mérce. A mérce a guggolás, felhúzás, fekvenyomás, mellről nyomás ülve, húzódzkodás.

Azokban nem lehet csalni. Még egy laikus is levágja, ha szabálytalanul csináltad.

2018. márc. 2. 09:25
 6/6 anonim ***** válasza:

--gömb--

Ahogy erősödik a guggolás, úgy nő a lábtolás is. Fordítva is igaz. Kivéve ha valamilyen idegrendszeri korlát van.

Amugy elméletileg ha ez döntött pályás lábtoló, akkor 2-3* annyi súlynak kellene mennie mint a guggolásban. Attól függ mennyire döntött. Ha 1/1 áttételű (a súly megegyezik a tényleges erőkifejtéssel) akkor 1,1-1,5* szorzó van elvileg. Én 100 kilós guggolás mellett 180 kilót toltam 1/1-es lábtolón (igaz nehezen, de teljes tartományban. a klasszikus döntöttön 300 körül menne).

Szóval amellett hogy valóban naem szükséges figyelmet forditani a lábtolóra, sőt csinálni sem fontos, valószinuleg az idegrendszer korlátozza vmiért a max erődet lábtolón. Van ilyen.

2018. márc. 2. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!