Más is aki szintén testépítés miatt/azon keresztül tanult meg komolyan főzni, inkább a gramm mértékegységet használja deka helyett?
Figyelt kérdés
Azt néztem, hogy a rendes háziasszonyok, vagy aki emberek úgy általában nem az edzés miatt kezdtek el magukra többet és jobban főzni, azok ugye mindenki a dkg-ot használja ha a hozzávalókról van szó, de aki meg testépítés miatt tanult meg normálisan magának, azok meg inkább grammokban beszélnek recepteknél (pl "kell bele 700 gramm hús" és nem 70 deka).2018. febr. 24. 13:59
1/8 anonim válasza:
Én grammot használok megszokásból.
2/8 anonim válasza:
Még aki előtte főzött, az is át szokott térni a grammra, ha kalóriát számol. Én nem, évek után is a dkg a logikus számomra, mert nem grammokat eszem. Nagy mennyiségnél pedig áttérek kg-ra. Nem szeretem a túlzottan nagy számokat.
3/8 anonim válasza:
A gramm pontosabb. A háziasszonyok, amikor pl főznek 80dkg húst, csak kb méricskélnek, az se baj, ha 85dkg kerül a levesbe, nem oszt, nem szoroz. De ha valaki komolyan akarja venni az étrendjét, akkor grammal számol mindent. Olajnál pl nem mindegy, hogy kb 1 dekát vagy pontosan 10g-ot raksz az ételbe, főleg, ha ezt napi 3-4x csinlod. A sokszori kis pontatlanságok a dekával való méréskor összeadódik.
4/8 anonim válasza:
Én a deka híve vagyok. Főleg ha van mellé egy kis ena is
5/8 anonim válasza:
Utálom a dekát. Gramm for prezident!
6/8 anonim válasza:
Amúgy ennél csak amcsi receptek idegesítenek jobban. "cup of". FUCK YA!
7/8 anonim válasza:
Használhatóbb mértékegységnek tartom a grammot, illetve számomra sokkal kézzelfoghatóbb. Iskolában, egyetemen is mindig ezzel számoltunk.
Ennél már csak a mázsa a durvább nekem, azt végképp nem tudom hova tenni, hiába foglalkozik a család növénytermesztéssel, számomra nagyon életszerűtlen, holott van azért értelme, ahogy a dkg-nak, hektárnak, vagy a hl-nek is. A nagy számokkal semmi bajom, ha már kényelmetlen, max átírom normálalakra, de szerencsére ott van nekünk a racionális kg, m3, km2 és társai:)
8/8 anonim válasza:
A konyha nem kémiai labor. A dekagramm elég pontos. Különben is, a liszt,a tojás, a sajt stb. minőségétől függ, hogy a recept betartható-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!