Mit tegyek, ha nem hízok? Menjek orvoshoz?
Sziasztok.
Ez nem a tipikus gyö.kér kérdés lesz,nyugodjatok meg.
23 éves vagyok 180 cm,és 60 kg.
El kezdtem edzeni és megfelelően táplálkozni, mégsem hízok semmit.
Eddig is sokat ettem,csak össze vissza (pizza/hamburger/egyéb ilyen ételek amiktől elvileg az átlag emberek el híznak)
1,5 hónapja el kezdtem az edzést, és a megfelelő étkezést,azonban az óta sem híztam.Aktív fizikai munkát végzek,edzek, el olvastam a sárga kapszulát, van étrendem,eszem a csirkét,rizst túrót,zabpelyhet,edzés után megy a fehérje,TK kenyeret eszem.Megfelelő mennyiségűt alszom.
Mindennek utána jártam,ki van számolva a kalória/fehérje/szénhidrát.
A fehérjére fokozottan figyelek meg van a 130-150g/nap.
A szénhidrát is meg van,sőt több is van hogy a napi étrend mellé még most is le fér egy hamburger szóval eléggé +-ban van az is.
Szóval a jelenlegi felállás az az,hogy el megyek a házi orvoshoz mivel nem hinném hogy ez bármennyire is egészséges lenne.Feltételezem a pajzsmirigyemmel van valami vagy pedig valamilyen felszívódási zavarom van.
Nektek mi a véleményetek? 18 éves korom óta nem híztam egy dekát se.
Mekkora makrókat számoltál és mekkora a napi kalória beviteled?
Bőven felmehetsz 300-360g ch-ra, akár 90 g zsírra, a 90-120 g fehérje mellett.
Mindezt oszd el napi 4 kiadós étkezésre, amik legyenek nagyjából azonos időközönte. A táplálékkiegészítők mehetnek a holtidőkben. Olyan nincs, hogy nem hízol. A pajzsmirigy problémának nem csak ebben kéne kiütköznie.
Ezt az étrendet követem.
Van amit ki cseréltem benne,vagyis igazából 3/4 étrendből hoztam össze egyet,olyat ami nekem meg felel,de a szénhidrát/fehérje/ az meg felel a be linkelt étrendének.PL nem marhahúst eszek,hanem ott is csirkemellet/ valamilyen halat de tápanyagban nem változtattam.
Az egyedüli dolog amit el szúrtam,az az hogy fehérje port vettem tömeg növelő helyett (bár lehet nem szúrtam el,mert azt olvastam hogy a tömegnövelőkben lévő ch az többnyire csak cukor és azt fizettetik ki)
Edzést után mennyi dextrózt kellene hozzá kevernem a fehérjémhez? Milyen arányban/hány grammot?
6 étkezésem pedig meg van viszonylag arányosan le bontva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!