Melyik hatásosabb a testépítésben?
Nem tudom, hogy találtál- e már azóta irányvonalat, de azért leírom, hátha másnak is segítek vele.
Mindig azt szoktam tanácsolni azoknak, akik most kezdenek súlyzós edzésbe, hogy az első és legfontosabb az izomérzet kialakulása.
Hosszútávon mindenképp a nagy súlyos edzés fogja meghozni a legjobb eredményt, mindegy ki mit mond. Az izom terhelésre változik, hozzá kell szoktatnia magát az idegen terheléshez, ezért nagyon fontos a progresszió.
A te esetedben még érdemes nagyobb ismétlésszámot használni, mivel jó eséllyel 4- 5 hónap edzéssel még nem lesz meg az az izomérzet, ami szükséges a nagy súlyos edzéshez.
Azt tanácsolom, hogy egy évig maradj a 10- 15 ismétléses zónában, tapasztald ki a komplex gyakorlatokat (guggolás, felhúzás, fekve nyomás, vállból nyomás, evezés, guggolás, húzódzkodás). Szerezz egy edzőpartnert, hogy biztonságos legyen, és szépen csökkentsétek az ismétlésszámot egészen 5 ism- ig (olyan súllyal, amivel max 6- ot tudsz végezni, segítség Nélkül).
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!