Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehet elkerülni a jojó...

Hogyan lehet elkerülni a jojó effektust azaz visszahizast hogyha olyan 1000 kalóriás deficitben voltam? Mennyivel növeljem a fogyás utáni kalóriákat?

Figyelt kérdés
2018. jan. 29. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
??
2018. jan. 29. 17:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű. Amíg deficitben vagy, addig fogysz. De ha visszaállsz a régi életmódodhoz, akkor ugyanúgy visszahízol. Döntsd el mi a fontosabb. A hambi, vagy a jó test?! Fokozatosan növeld a napi kalóriát, amíg el nem éred azt a szintet, ahol egyensúlyban vagy. Tehát még nem hízol.
2018. jan. 29. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azonnal visszaállnék (megtipelem, mennyi a kalóriaigényem s kb. annyit eszem. nyilván nem annyit, ami kövérebben kellett), de lehet, hogy neked jobb a fokozatosság.

Akkor nem hízol vissza, ha nem eszel többletben, az mellékes, hogy hirtelen emelsz 1000 kcalt vagy sem. Legalábbis nem értem, miért kéne számítania, de annyiféle emberi működés van, hogy én már kevés dolgon csodálkoznék.

Ha rossz a tipped, az se gond, hamar észreveszed, ha hízol egy kicsit és csökkented a kalóriát. Ahhoz elég nagy figyelmetlenség kell, hogy nem minimális fogyás után mind visszaszedd... Nem máról holnapra másznak vissza a kilók. Rendes, nem koplalós diéta után az anyagcseréd köszöni, megvan, tudsz egész normálisan enni hízás nélkül, legalábbis jó életmód mellett.

2018. jan. 29. 20:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Én ugy gondoltam hogy nagyon lelassulna az anyagcserem...

De az 1000 kcal megvonás meg azért nem lassitja annyira meg nem koplalás ugye?

2018. jan. 29. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!