Főtt tojás, tojásfehérje rúd, tojásfehérje por. Melyik a legjobb választás?
Úgy kihangsúlyoztad a TOJÁST mintha igazad lenne.
Akkor most belinkeled a tanulmányt vagy cikket amiből idéztél, vagy nem?
Mindegy, így is valószínűleg az a nagy helyzet, hogy a koleszterolnövekedés mérése előtt nem iktatták ki hetekre a koleszterolt az étkezésükből az alanyok, ami befolyásolta a kimenetelt. Ez a tanulmány pontatlansága.
Ellentétben, én linkeltem tudományos tartalmat.
Nem az emberi szervezet specializálódott túlélésre, hanem minden életforma, ez így önmagában nem jelent sokat.
Az, hogy a rövidtávú túlélés szempontjából nagyobb spektrumú ételeket tudsz emészteni, csodálatos, mert nehezebben halsz meg ideális táplálék hiányában, ennek ellenére a megbetegedésed esélyét növeled minden alkalommal amikor olyasmit fogysztasz ami a hasznos tápanyagok MELLETT tartalmaz mást is, ami nem jó neki, mintha magas ólomtartalmúl üzemanyaggal működtetnél olyan motrot, ami nem bírja.
"Iszonyat sok idő" Egyrészt ez meghatározatlan fogalom, másrészt a "hogyan?" kérdése sem mindegy,
Valakinek lehet, hogy a 60 év is sok, vegánként meg 80-ig élhetett volna, az még több.
Lehet, hogy valaki 100 évesen hal meg, de az élete utolsó 30-40 éve fájdalmas szenvedés volt minden izületben, emésztési problémákkal, túlsúllyal +gyógyszertár törzsvendégként.
Más kérdés, hogy tegyük fel, hogy sokáig tart "szétbsznod" magad, akkor meg kell csinálni? :D
Mindenesetre ma már nem feltűnő látvány a túlsúlyos tizenéves, úgyhogy igencsak megkérdőjelezhető, hogy mennyi is az az "iszonyat sok idő"
Tipikus olyan duma, amivel nyugtatod magad, hogy ne kelljen szembesülnöd vele, hogy valami ami ízlik neked (=nehéz lemondanod róla) nem tesz jót neked, így strucc módjára viselkedsz.
Az emberek szeretnek jó híreket hallani a rossz szokásaikról, ezért a te szempontod könnyebben befogadható számukra.
Megértelek én, én is szeretném, ha a sültkrumpli egészséges lenne.
Jó a fehérjebevitel az egészségre, persze, de mivel egy tápanyag sem tartalmaz egyetlen kémiai molekulát, ezért a kaját alkotó összes molekula kompozíciójának kielemzése alapján logikus levonni a következtetést, hogy mi az ami megéri, és mi nem.
Itt már leírtam egyszer a véleményemet:
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__907..
A tojás és kolesterinszint tévhit!
Kolesztrol... lol látszik, hogy vegán barátunknak lövése sincs a témához meŕ akkor KOLESZTERINT írt volna!!! Na jobbá tettétek a napomat, jót nevettem :)
"A tojás és kolesterinszint tévhit! "
Igen, sokkal hitelesebb vagy, mint a modern orvostudomány! :D
Lehet, hogy koleszterint kellett volna írnom, de lszarom, attól még nem lesz egészséges a tojás.
Mindegy, mivel érved nem hangzott el, látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!