Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Főtt tojás, tojásfehérje rúd,...

Főtt tojás, tojásfehérje rúd, tojásfehérje por. Melyik a legjobb választás?

Figyelt kérdés
A rúd és a por is ugyan olyan természetes mint a főtt tojás? Ugyanúgy hat a szervezetre?
2018. jan. 12. 20:05
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ember, annyira égő amiket mondasz. Először is, egyetértek abban hogy a növényi alapú táplálkozás király. Viszont úgy beszélni egy TOJÁSRÓL mintha valami sorozatgyilkos lenne azért egy kicsit túlzás. Az emberi szervezet a túlélésre specializálódott. Teljesen egészségtelen étrend és 0 mozgás mellet is iszonyat sok idejig tart mire "szétbszod" az egészségedet. Tehát hogyha a kérdező szeretne tojást enni hogy ezzel növelje a napi fehérjebevitelét ami alapvetően jó az egészség szempontjából, az teljesen rendben van. Az más kérdés, hogy lehet ennél egészségesebb alternatíva, de ezt túlstresszelni felesleges, hiszen az összkép a lényeg.
2018. jan. 12. 23:49
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Úgy kihangsúlyoztad a TOJÁST mintha igazad lenne.

Akkor most belinkeled a tanulmányt vagy cikket amiből idéztél, vagy nem?

Mindegy, így is valószínűleg az a nagy helyzet, hogy a koleszterolnövekedés mérése előtt nem iktatták ki hetekre a koleszterolt az étkezésükből az alanyok, ami befolyásolta a kimenetelt. Ez a tanulmány pontatlansága.

Ellentétben, én linkeltem tudományos tartalmat.

Nem az emberi szervezet specializálódott túlélésre, hanem minden életforma, ez így önmagában nem jelent sokat.

Az, hogy a rövidtávú túlélés szempontjából nagyobb spektrumú ételeket tudsz emészteni, csodálatos, mert nehezebben halsz meg ideális táplálék hiányában, ennek ellenére a megbetegedésed esélyét növeled minden alkalommal amikor olyasmit fogysztasz ami a hasznos tápanyagok MELLETT tartalmaz mást is, ami nem jó neki, mintha magas ólomtartalmúl üzemanyaggal működtetnél olyan motrot, ami nem bírja.

"Iszonyat sok idő" Egyrészt ez meghatározatlan fogalom, másrészt a "hogyan?" kérdése sem mindegy,

Valakinek lehet, hogy a 60 év is sok, vegánként meg 80-ig élhetett volna, az még több.

Lehet, hogy valaki 100 évesen hal meg, de az élete utolsó 30-40 éve fájdalmas szenvedés volt minden izületben, emésztési problémákkal, túlsúllyal +gyógyszertár törzsvendégként.

Más kérdés, hogy tegyük fel, hogy sokáig tart "szétbsznod" magad, akkor meg kell csinálni? :D

Mindenesetre ma már nem feltűnő látvány a túlsúlyos tizenéves, úgyhogy igencsak megkérdőjelezhető, hogy mennyi is az az "iszonyat sok idő"

Tipikus olyan duma, amivel nyugtatod magad, hogy ne kelljen szembesülnöd vele, hogy valami ami ízlik neked (=nehéz lemondanod róla) nem tesz jót neked, így strucc módjára viselkedsz.

Az emberek szeretnek jó híreket hallani a rossz szokásaikról, ezért a te szempontod könnyebben befogadható számukra.

Megértelek én, én is szeretném, ha a sültkrumpli egészséges lenne.

Jó a fehérjebevitel az egészségre, persze, de mivel egy tápanyag sem tartalmaz egyetlen kémiai molekulát, ezért a kaját alkotó összes molekula kompozíciójának kielemzése alapján logikus levonni a következtetést, hogy mi az ami megéri, és mi nem.

Itt már leírtam egyszer a véleményemet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__907..

2018. jan. 13. 00:16
 13/17 anonim ***** válasza:
A vitábe nem mennék bele, majd lebokszolják, viszont szerintem a tojássárgáját (vagy ehető ételt) kidobni barbárság. Legalábbis szerintem. Ha nem tudod mire felhasználni, és tényleg annyira fontos, hogy ne egyél sárgáját, akkor vegyél rudat.
2018. jan. 13. 00:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Foggy, meghivhatlak egy rakott krumplira,tojásos,tejfölös kolbászos feltéttel?
2018. jan. 13. 11:07
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
Hívni lehet.
2018. jan. 13. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:

A tojás és kolesterinszint tévhit!

Kolesztrol... lol látszik, hogy vegán barátunknak lövése sincs a témához meŕ akkor KOLESZTERINT írt volna!!! Na jobbá tettétek a napomat, jót nevettem :)

2018. jan. 20. 10:08
 17/17 anonim ***** válasza:

"A tojás és kolesterinszint tévhit! "

Igen, sokkal hitelesebb vagy, mint a modern orvostudomány! :D

Lehet, hogy koleszterint kellett volna írnom, de lszarom, attól még nem lesz egészséges a tojás.

Mindegy, mivel érved nem hangzott el, látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá.

2018. jan. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!