Milyen olcsó, de jó minőségű kajakat tudnátok ajalnani?
A sárgaborsó sokkal olcsóbb, mint a bab és sóval, vízzel is remek kis főzelék lesz, jól megy hozzá a rizs, de azért dobnék rá valami állati fehérjét. Hús terén is lehet azért találni olyat, aminek remek az ár/érték aránya, mondjuk jóval 1000 alatti lazacnyesedékbe (ilyen 30 dekás tökély darabok, pl.) ritkán futok bele, de háztól 1000ft/kg áron kapok remek nyulat, múltkor egy csomó húsos csont is jött vele bónusz, már nehéz vele versengeni, a drága babnak esélye sincs :) De ha a sima bolti hús megfelel, veszel egy picit zsírosabbat és ha nem is arra alapozol, segít valamit. De persze simán alapozhatsz növényi fehérjére, ha az a szimpatikus, az sem atomfizika.
Mivel van olcsó túród, az is segít, de egy kis változatosság nem árt. Én semmiképpen nem hagynám el a tojást, max. kevesebbet eszem belőle.
Recept van a neten kismillió, biztos találsz izgalmasakat. Ha szereted az indiai fűszerezésű ételeket, elég jó kis lencsés és sárgaborsós ételeket készíthetsz, amik egyszerűek is. Amikor sárgaborsófőzeléket főzök, másnap néha paradicsomos dahl-lá alakítom, de eleve van benne curryfűszer, kellemes úgy.
"semmiképpen nem hagynám el a tojást"
Mert, mi van benne?
Ott van a szójagranulátum, olcsó, főleg ha neten veszed, 47%-a fehérje, ha a lizin miatt aggódsz, eszel hozzá pl az említett sárgaborsóból és viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!