Mi mindent kell tudni egy tömegnövelő étrendről, hogyan állítsam össze a sajátomat?
Egyes helyeken makrókat írnak, másik helyeken kalória számolást, nem tudom hogyan rakjam össze.
20 éves fiú vagyok, 180 cm 83 kg.
Kalóriát számolni alapból szinte lehetetlen, 8 órába nehéz fizikai munkát végzek, plusz 2 nap bokszolok is, annyi kalóriát elégetek mint a rohadt élet, nem ehetek 1 nap 1 kiló rizst :D Ha pedig számolom a makrókat, akkor ha 2g fehérje/tskg és 4g Ch/tskg, úgyis körülbelül 2500 kcal lesz egy nap.Az jó tömegnövelésre?Azt is kaptam tanácsot, hogy a zsírmentes tömeggel számoljam, ne a tényleges 83 Kg hanem ami a zsirmentes testtömegem, például 70 kg és így 140g fehérje és 280g Ch.Melyik a helyes vagy melyik jó?
Számolj 1.5g/testsúly fehérjét.
Hogy minél több kalóriát tudj bevinni, turmixolj, a folyékony kalória gyorsabban, könnyebben fogyasztható, és egyél szárított gyümölcsöket, ami térfogatra kicsi, tápanyagokban viszont gazdag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!