Melyik guggolás terheli jobban a gerincet? A high bar vagy a law bar?
Úgy emlékszem, mint ha mindkettőről azt olvastam volna,hogy a másiknál jobban terheli?
A high bar a gerincet nyomja össze a law bar meg a lumbális részt terheli jobban.
Melyik az egészségtelenebb a gerinc számára?
Hogy lehet úgy guggolni akár "nagy" súllyal is,hogy a gerincet minél kevésbé tegyük tönkre?
lábtoló
De kevés iq val és vagy izommal az is veszélyes
A low bar jobban terheli.
Szerintem annak, hogy minél biztonságosabb legyen a guggolás a gerinced szempontjából, az az alapja, hogy csak addig mész le, amíg a medencéd nem csavarod magad alá és, hogy feszíted a hasad és növeled a hasűri nyomást. Low bar guggolásnál eléggé meg kell nyesni a mozgástartományt, ha azt akarod, hogy a medencéd stabil maradjon.
High barral mélyebbre lehet menni de ahhoz nagyobb bokamobilitás kell, meg ha hosszú a lábad akkor mindenképp jobban előre kell dőlni mint egy előnyösebb struktúrájú egyénnek.
Amúgy inkább a kettő közti pozíciót érdemes gyakorolni. [link]
A rudat sem tudom így megfogni pedig a vállaim viszonylag lazák.
A csuklóm sokkal jobban hátrahajlik.
Nekem ehhez kellene valaki aki megtanítja,de nincs a környezetemben senkiet aki akár csak érdekelne is a helyes vitelezés :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!