Milyen kemény motivációt tudtok számomra, hogy elkezdjek edzeni 93 kg-san?
Ellustultam, van egy király elektromos futópadom, ellipszis trénerem, súlyzóim, de csak ruhafogasok, jó lenne egy kis motivációt találni, mert amikor csináltam élveztem és fogytam is 20 kg-t de azóta megálltam... (hálisten nem híztam vissza, mert a kajálásra figyelek.)
Jó lenne még tovább fogyni és majd formálódni, nőiesedni...csak mire van rá időm suli után és ha készültem ZH-kra, beadandókkal, este van és elvész a motivációm, erőm..
:(
93 kg-san nem sok férfi fog megnézni,mert magam előtt nem egy túl nőies alkatot látok.
Az fő baj az,hogy nem alakítottad ki szokássá az edzést.
Gondolom összevissza edzettél,amikor volt "időd".
Be kell építeni az életedbe ezt.
Igy gyakorlatilag a délutáni időpontok jöhetnek szóba,mert egyetem után jön a munka és egyszerűen nem tudod más időpontba rakni.
Én teljesen megértelek. Úgy gondolom, egy-két tippet tudok adni Neked. Egy maraton-fogyás (L, 177 cm, 98-ról 66 kg-ra) van a hátam mögött, és már hónapok (4-5) óta tartom a súlyomat. Minden ruhadarabomat átvarattam egy olcsóban dolgozó varrónövel. Sok új kétrészes bikinit vettem a nyárra. Még most is járok súlyzós edzésekre, 3-szor egy héten. Nem csak azért, mert ha nem tenném, akkor visszahíznék és megcsappanna az izomtömeg, hanem azért mert elkapott a gépszíj: a mozgás, az eröemelés végzése örömet okoz. Nem volt igaza Schwarzeneggernek, amikor azt mondta, hogy jobb, mint a szex. Szerintem nem jobb, hanem másképp jó (illetve ez a partnertöl is függ). És a legjobb pszichoterápia a világon. Nekem annak idején XL-es volt a ruhaméretem, és az önbizalmam S méretü. Most ez fordítva van, és ezt a súlyoknak köszönhetem. Nekem is áll egy ellipszis trénerem itthon. Igen, én is akasztottam rá ruhát. Egy ideig. Amikor azonban a férjem is kiszemelte magának, mint ruhafogast, akkor rászóltam, hogy vegye le róla a dzsekijét, ez az én sportolási eszközöm, és az szent dolog. Az nekem sportolni kell. A probléma csak ott volt, hogy akkor olyan helyzetben voltam, amiben most Te lehetsz, nem mozogtam/sportoltam: elveszítettem a célt a szemem elöl. De miért is? Egy idö után rájöttem: ha nincs cél, akkor odavezetö út sincsen. De mi legyen a cél? Sportoltabb, egészségesebb akarok lenni? Vékonyabb/karcsúbb akarok lenni? Igen. Kétszer is igen, de mégsem motivál. Na, akkor nekem valami beugrott: hej, miért is kezdtél el fogyózni annak idején. A válaszaim:
- láttam magamat a tengerparton aranybarnára és karcsún, egy álomszép testben napozni;
- reggelente a fürdöszobában megcsodálni a gyönyörü nöies, izmos idomjaimat;
- végre megint bókolna a férjem (és más családtag is, akik fontosak nekem; a férjem úgy nézne rám, amikor még udvarolt nekem, lánykoromban;
- hosszú idö óta ez az elsö dolog, amit eredményesen végigcsinálok;
A lista még hosszabb is lehet. Egyéni különbségek vannak. Mégis, amit ajánlok, az, hogy KONKRÉTAN fogalmazd meg a célodat. A cél, hogy pl. "le akarok fogyni" jó és szép, de - legyünk öszinték - igazából nem motivál. Ha este fáradt vagy, akkor mi szól ellene, hogy reggelenként - akár éhgyomorra is - 1 órát tekerjél. A mozgás jót tesz majd a tanulmányaidnak is: könnyebben tanulsz, mert rövidebb idö alatt tudsz kivülröl megtanulni egy anyagot. Máris több idöd jut más dolgokra, amit most elhanyagolsz. Ami nálad nagyon jó, hogy tartod az elért súlyodat. Mert ez egyáltalán nem könnyü dolog. És nem magától értetödik. És talán ami még segíthet, az az, hogy otthonra is csinálsz egy órarendet:
hétfö-szerda-péntek 06.00-07.00 Ellipszis tréner (vagy futópad) vagy egy jó kis súlyzós edzés. Van edzésterved amúgy. Ha kellene, írjál privit, szívesen küldök. Milyen súlyokkal edzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!