A tehéntúró, a joghurt és a kefir jó tápláléknak számít egy sportolónak?
Testépítők szoktak érteni hozzá, azért ide írtam.
Olyanokat olvastam, hogy a tejtermékek alacsony GI-jük ellenére nagy inzulinválaszt okoznak(kivétel a sajt), ami nem jó, mert nagyobb eséllyel lesz valaki cukorbeteg, meg könnyebben hízik, stb.
Nekem az a furcsa, hogy kevés helyen olvasni ilyet, meg elég komolytalannak tűnnek azok az oldalak, bár a paleos tenyek-tevhitek oldalon is ezt írják, nem tudom az mennyire hiteles.
Na szóval, mik a tapasztalatok, számít ez bármit is?
Szerintem,ha nem okoznak emésztési problémákat,akkor nyugodtan fogyaszthatod őket.
A táplálkozás során szerintem a változatosság a legfontosabb.
A tejnek a fehérjetartalma miatt is nagyobb az inzulinválasza, ha jól tudom, pont a savófehérje miatt, ami sokunk kiegészítőként fogyaszt. A cukorbetegséghez hajlam is kell. Egy arra nem hajlamos ember szerintem csak mértéktelen fogyasztással tud magának ártani. Emellett az edzés miatt nekünk jobb az inzulinérzékenységünk, így kevésbé vagyunk ennek a veszélynek kitéve.
Az én véleményem is az, hogy egyéni tolerancia kérdése, hogy valakinek megfelelő táplálék-e a tejtermék. Ha te semmilyen problémát nem tapasztalt magadon, akkor ezek jó táplálékok, mivel kiváló minőségű fehérjét tartalmaznak és egészséges zsírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!