Tejsavó fehérje nem egészséges?
Tejsavó koncentrátum vagy izolátum? Elég sok rossz dolgot olvastam róluk.
nincsenek mellettük a szükséges rostok, fitonutriensek ezért gyakran kevésbé jó felszívódásúak,
általában különböző hormonokkal kezelt állatoktól származnak, a mai, nagyüzemi tejeknek lényegesen gyengébb a beltartalma,
vizesítenek, kalciumot vonnak ki a szervezetből,
az emberek legalább 70%-a érzékeny rájuk, még azok is, akik nem tudják (a néma allergia miatt súlyos tejérzékenység is kialakulhat fogyasztásuk során),
gyakran állnak az ízületi problémák hátterében (pl. térd, váll, könyök, hátfájás),
sokakat puffasztanak, nehezebben emészthetőek,
vegánok, tejérzékenyek nem fogyaszthatják őket,
allergiás reakciókat válthatnak ki (a tej, a tojás, de még a marhafehérje is, a keresztallergia révén),
hozzájárulnak az aminoacidémiához és a belek toxémiájához,
olykor gyanús, vagy a dobozon nem feltüntetett összetevőket is tartalmaznak,
egyes kutatások szerint máj, vese problémákat is okozhatnak hosszabb távon.
Persze írtak jó tulajdonságokat is,de akkor ezek igaz álítások?
Ha félsz tőle, akkor fogyassz növényi fehérjét, vagy egyél több húst.
De szerintem napi egy adagnál nem lehet vele baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!