Hogyan küzdjem le a cukros, egészségtelen de finom kaják utáni vágyakozásomat?
Sziasztok
Nemrég kezdtem el testépíteni, tartom is az étrendet, igyekszem minél változatosabban étkezni, teljes mértékben kerülöm a cukrot, fehérlisztet stb.
Viszont hiába tudom hogy mennyire káros és szükségtelen, egyszerűen nagyon vágyódom az édességek, nassolnivalók után. Természetesen nem engedek a kísértésnek, de miután egész életemben nem figyeltem a helyes étkezésre és a cukorral tömött dolgokkal túlzásba is estem, a szervezetem egyszerűen vágyik rá.
Nyilván nem engedek ennek az érzésnek, de azért állandóan csorog a nyálam ha bevásárlásnál elmegyek a csokik, kekszek stb. előtt. Tippek, hogy lehetne ettől a vágyakozástól megszabadulni?
Köszi előre!
22/F 175cm/68kg
Az első néhány hét nehéz, ezzel meg kell küzdeni, mert a szervezeted hozzászokott a sok "nasi-dopaminhoz", egy szóval függővé vált.
Pár hét után rendeződik a helyzet és könnyebb lesz kerülni ezeket az ételeket. Egyébként édesség utáni vágy ellen ajánlják a krómot, bár én még sosem próbáltam, így tapasztalattal nem tudok szolgálni.
Csatlakozom a 3. válaszolóhoz. Egyél édességet és nassolj, ha nagyon akarsz s nem tudod megállni, csak persze a diétádba illeszkedőt. Mi ezzel a gond? Millió jó recept van, én magam is kitaláltam párat magamnak :)
Ha cukorfüggő vagy, szerintem légy erős s állj ellen a tömény cukornak. Vagy ha már tömény cukor, legyen mazsola vagy datolya, ha egy kevéske neked belefér.
Ehhez nem értek, nekem az egyik napról a másikra ment a normál cukor és liszt elhagyása (a színük nem érdekel, elhagytam mindet), de az édességek maradtak, mert azok nem rossz ételek, ha jó az összetételük.
Csokik? Vegyél tömény étcsokit, sokunknak abból 1 kocka is elég :) Cukormentes is létezik, nekem az feleslegesen drága, én csinálok magamnak csokiszószt és kakaós sütiket (úgyis a kakaó érdekel a csokiban).
Az édességigény egyébként leépíthető, de nem mindenkinek ugyanaz az út. Egy jó étrend lehet a kulcsa, esetleg némi kitartás is, hogy a megszokást is megtörjük (az igen makacs tud lenni, már rég nem vágytam elementárisan édességekre, de a több évtizedes megszokás még munkált).
A boltban nekem könnyű, elolvasom az összetételt s máris nem vonz :) S tudom, otthon sokkal alkalmasabb édességeket készíthetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!