Diéta elején mi okozhat gyors anyagcsere romlást, lassulást? Drasztikus kalória- vagy szénhidrátmegvonás?
Most kezdenék bele második diétámba, de nem szeretném azokkal a makrókkal, amikkel az elsőt is csináltam, nem éreztem túl jól magam már az elején. Anno 2 g fehérje/ttkg, 0,5 zsír/ttkg, és 3-3,2 g/ttkg ch ment a diéta elején. Be is indult a fogyás, és tudtam tartani sokáig, csak alig-alig kellett ch-t csökkentenem. A baj az volt, hogy ez a ch-mennyiség már pont annyi kaját jelentett, ami már nem igazán telített el annyira, plusz 12-14 tzs körül (akkor már 2g/ttkg ch-val) nem éreztem, hogy annyira működne a dolog. Túlságosan emg le nem akartam vinni, mert akkor már a kalória is kevés lett volna, azt meg megint nem akartam.
Arra gondoltam, hogy most alapból 2 gramm/ttkg ch-val kezdenék, de a zsír olyan 1-1,2 gramm/ttkg lenne, így a kalóriadeficit kb. 500 kcal lenne, szóval nem nagy, de a ch is alacsony lenne viszonylag. Szerintetek jó lenne ez így? (fiú, 175 cm, 80 kg vagyok, kb. 16 tzs-vel)
2300 kcal-val kezdenék, és le szeretnék menni 10%-ig. Ehhez Elég lehet vajon 2000 kalóriáig csökkenteni majd a bevitelt diéta végéig, vagy akár 1800-ig menjek le? Illetve a ch-t hány grammig érdemes csökkenteni? Kicsit fosok, hogy majd mikor szálkásabb vagyok, megy le izomból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!