Tegnap volt egy hátedzésem, amin húzódzkodtam és viszonylag nagy súllyal eveztem, bár eveztem már ennyivel, tehát nem ez volt az első alkalom. Hazaérve éreztem, hogy valami nem stimmel a hátammal. Főleg a felsőtestem elfordítása jobbra-balra okoz fájdalmat.
A fájdalom nagyjából az egyik középső lengőborda gerinc melletti tövében érezhető, bár nehezen belőhető. Légzéstől nem fáj. Kicsit nyomásérzékeny is a terület, bár nem kizárt, hogy az izomláz miatt.
Mit tanácsoltok? Szerintetek mi lehet a baj? Csak nem csigolyaelmozdulás vagy hasonló :o
Olyanok véleményére vagyok kíváncsi, akik már esetleg jártak így, vagy van valami tippjük a dologgal kapcsolatban... Ha nem tudod, nem kell feltétlenül kommentelni.
2017. júl. 23. 10:19
3/8 anonim válasza:
Nekem régebben felhuzas után volt hasonló, vártam vele és elmúlt. Most pár napja evezés miatt meginz előjott hasonló, de tuti, hogy a szar technika miatt. Mar kezd elmúlni, következőre meg javítok a tchnikan
2017. júl. 23. 10:22
4/8 anonim válasza:
Valószínű a gerinc körűli merevítő izmoknál történt egy kis becsípődés, kisebb húzódás. Ha a csigolya elmozdult volna stb. az másmilyen érzés lenne.
2017. júl. 23. 10:30
5/8 A kérdező kommentje:
Értem. Remélem, hogy rendbe jön. Valami tipp esetleg? Nyújtsam? Mert eléggé fáj az is, nem tudom, jót tenne-e. Bár ezt nem tudhatjátok mert nem vagytok orvosok és nem érzitek, szóval hülye a kérdés, bocsánat:D
2017. júl. 23. 10:37
6/8 anonim válasza:
Én nagyon hátproblémás vagyok, nekem ami rengeteget segít az az smr henger, főleg statikusan használva, illetve lóbalzsammal szoktam kenegetni, azzal a fajtával ami mentolos, nem ami melegít. Meg nyilván a pihentetés.
2017. júl. 23. 10:46
7/8 anonim válasza:
"Főleg a felsőtestem elfordítása jobbra-balra okoz fájdalmat. "
Quadratus Lomborum avagy négyszögletű ágyékizom
A leggyakoribb megránduló izmok egyike. Ok: Leveszi a terhelést a stabilizátorokról azok gyengesége miatt. Viszont mivel ez egy mozgató izom, stabilizátori funkciója elenyésző így könnyen sérül alatta.
Megoldás: Coreizmok értsd mély törzsizmok erősítése.
2017. júl. 23. 10:52
8/8 A kérdező kommentje:
Mára szinte teljesen elmúlt. Az előző válaszoló véleménye nagyon korrekt volt, valószínűleg eltalálta a probléma okát. Szerencsére 2 nap alatt kihevertem. Köszönöm mindenkinek! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!