Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 15 évesen mehet az alábbi edzés?

15 évesen mehet az alábbi edzés?

Figyelt kérdés

Az bizonytalanít el, hogy rengetek különbőző véleményt olvastam arról, hogy 15 évesen el szabad-e már kezdeni a súlyzós edzést vagy nem, épp ezért jó lenne, ha valaki, aki tapasztalt ilyen téren, megerősítene. Először teljes testes edzést csinálnék 3 hétig, majd osztottat. A következő gyakorlatokat végezném (természetesen megfelelő ismétlés és sorozat számmal, illetve megfelelő súllyal):

Alkar: csuklóhajlítások

Bicepsz: egykezes bicepsz váltva

Tricepsz: lórugás, tricepsz nyújtás fekve

Váll: vállból nyomás, oldalemelés

Csuklya: váll vonogatás

Széleshát: evezés, lehúzás (később húzódzkodás)

Mell: fekvenyomás

Has: hasprés

Vádli: vádli állva és ülve

De van egy kis bökkenő, kimaradt a comb és a mélyhát... Ugye előbbinél guggolni kéne, az utóbbinál felhúzni, viszont nekem enyhe gerincproblémáim vannak, ez a két gyakorlat pedig eléggé leterheli a gerincet. Ez nem kifogás akar lenni, tudom, hogy ez a két leghatásosabb gyakorlat, de lerokkanni sem szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a mélyhátat és a combizmot "gerinckímélően" edzeni? A kajáról annyit, hogy jelenleg egy 56 kilós "nagyonkisgyerek" vagyok, szóval 120 g fehérje, 60 g zsír menne, kezdésnek 2500 kcal-val, aztán meglátom, hogy alakulnak a dolgok. Meg minden egyéb javaslat is érdekel! Előre is köszi a válaszokat!

2017. júl. 23. 09:00
 1/6 anonim válasza:
76%
Szerintem menj el egy gyógytornászhoz, kérj tőle segítséget, szerintem itt ugyse fogsz normális választ kapni a trollok miatt. Én is a gyógytornászom tanácsára használtam a térdem és többé nem fájt. Szóval mindenképpen keresd fel!:)
2017. júl. 23. 09:08
 2/6 Cortez70 ***** válasza:
Jó így. Kisebb súllyal guggolhatsz szerintem. Alsó hátra pedig hiperextenzió.
2017. júl. 23. 09:09
 3/6 Klanwarrior ***** válasza:
100%

Az egylábas guggolás tökéletes lenne a lábaidnak (Eleinte falnál, vagy valami kapaszkodó mellett, ahol esetleg kicsit tudsz is segíteni magadnak karral, mert lehet, hogy nem fog menni egyből:D)

Hátra pedig ahogy Cortez írta, hiperhajlítás. Kitartást!

2017. júl. 23. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Annyit hozzátennék, hogy az elején 1 hónapig átmozgató, majd legalább fél évig de inkább több, teljes testes edzés ajánlott, az a 3 hét az semmi.
2017. júl. 23. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is 15 éves vagyok, két és fél éve edzek. Nekem csak a derekam fáj, gyanítom az edzés miatt. Szóval felhúzni egyáltalán nem tudok, de szerencsére van olyan gép a teremben, ami az alsó hátat erősíti és úgy nem fáj.Én mondjuk az elejétől foga osztott edzéstervet csináltam. De ezek az elején jók, viszont combahajlító,-feszítő 100% van abban a teremben is és akkor nem kell guggolni.
2017. júl. 23. 13:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! Akkor úgy fogom csinálni, hogy lesz átmozgató az elején és után hosszabb ideig teljes testes, majd osztott. Mégegyszer kösz mindenkinek!
2017. júl. 23. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!