15 évesen mehet az alábbi edzés?
Az bizonytalanít el, hogy rengetek különbőző véleményt olvastam arról, hogy 15 évesen el szabad-e már kezdeni a súlyzós edzést vagy nem, épp ezért jó lenne, ha valaki, aki tapasztalt ilyen téren, megerősítene. Először teljes testes edzést csinálnék 3 hétig, majd osztottat. A következő gyakorlatokat végezném (természetesen megfelelő ismétlés és sorozat számmal, illetve megfelelő súllyal):
Alkar: csuklóhajlítások
Bicepsz: egykezes bicepsz váltva
Tricepsz: lórugás, tricepsz nyújtás fekve
Váll: vállból nyomás, oldalemelés
Csuklya: váll vonogatás
Széleshát: evezés, lehúzás (később húzódzkodás)
Mell: fekvenyomás
Has: hasprés
Vádli: vádli állva és ülve
De van egy kis bökkenő, kimaradt a comb és a mélyhát... Ugye előbbinél guggolni kéne, az utóbbinál felhúzni, viszont nekem enyhe gerincproblémáim vannak, ez a két gyakorlat pedig eléggé leterheli a gerincet. Ez nem kifogás akar lenni, tudom, hogy ez a két leghatásosabb gyakorlat, de lerokkanni sem szeretnék. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a mélyhátat és a combizmot "gerinckímélően" edzeni? A kajáról annyit, hogy jelenleg egy 56 kilós "nagyonkisgyerek" vagyok, szóval 120 g fehérje, 60 g zsír menne, kezdésnek 2500 kcal-val, aztán meglátom, hogy alakulnak a dolgok. Meg minden egyéb javaslat is érdekel! Előre is köszi a válaszokat!
Az egylábas guggolás tökéletes lenne a lábaidnak (Eleinte falnál, vagy valami kapaszkodó mellett, ahol esetleg kicsit tudsz is segíteni magadnak karral, mert lehet, hogy nem fog menni egyből:D)
Hátra pedig ahogy Cortez írta, hiperhajlítás. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!