Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tonhal fogyasztásához tippek,...

Tonhal fogyasztásához tippek, hogy kevésbé legyen száraz?

Figyelt kérdés

Csak saját, sós vizes levében lévő tonhalkonzervet eszek (Vier Diamanten márka), olajosakat soha, viszont így kicsit nehezen megy le a szárazsága miatt. Általában lédúsabb zöldségekkel (paprika, paradicsom, uborka) szoktam enni, de még azokkal is nehezen csúszik.


Ti hogyan szoktátok enni?


2017. júl. 19. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Olivaolajban miert nem jo? Ugy egyaltalan nem szaraz. Amugy en szinten zoldsegekkel eszem.
2017. júl. 19. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:
100%

Belerakom egy kis tálkába a lecsöpögtetett tonhalat (én is a sós vizes verziót veszem), beleteszek két főtt tojást, egy kis schmandot (tejfölt), egy darabka vajat, ízesítem sóval, borssal, paprikával, apróra vágott vöröshagymával és petrezselyemzölddel és fehérjekenyérre kenem (ezt nem tudom, hogy lehet-e otthon kapni, szénhidrát-csökkentett kenyér, a szójamenteset veszem belőle).


Ugyanezt el szoktam játszani szardíniával is, főleg füstölt szardíniával finom, csak itt az olajat csöpögtetem le.


Vagy semleges ízű fehérjeporból, zablisztből és tönkölylisztből gyúrok kelt tésztát, erre meg paradicsompüréből és tonhalból kikevert, fűszerezett krémet teszek és light mozzarellával megszórom.


Vagy gyúrok magamnak hajdinalisztből sok tojással tésztát, tagliatellére szaggatom és főzök rá két tonhalkonzervből, sok paradicsommal szószt. Ez nagyon finom tud lenni.


Vagy rizsből és tonhalból, fűszerekkel és egy tojásfehérjével "húsgombócot" gyúrok. Annyira nincs hülye íze, mint amennyire hangzik, aztán valami zöldséges szósszal nyomom be. Ez laktató.


Vagy amit kikísérleteztem, az a karfiolos tonhalfasírt: a maradék főtt karfiolt összenyomkodtam, összekevertem tonhalkonzervvel, tojással, ízesítettem fokhagymával, sóval, paprikával, hagymával, borssal és petrezselyemmel, tettem hozzá zabpelyhet, gombócokat formáztam belőle, befújtam vékonyan olívaolajjal és sütőben kisütöttem. Ez a recept még fejlesztésre szorul, mert hülye íze lett (savanykás volt a tonhal leve és ez érződött a fasírton).

2017. júl. 19. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
Mármint az első receptet értsd úgy, hogy alaposan össze kell keverni a masszát, akár egy villával, akár turmixgépben.
2017. júl. 19. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
És még van egy receptem, a tonhalsaláta: egy nagyon kevés zsiradékon (általában vajon) megpirítok hagymakarikákat, ezt összekeverem egy lecsöpögtetett tonhallal, egy kevés ketchuppal, paradicsompürével, főtt zöldborsóval és sárgarépakockákkal, megy bele egy kis eritrit, pár csepp balzsamecet, só, és ennyi. Ha nem kell annyira odafigyelnem, akkor teszek bele csemegekukoricát is. Hűtőben érlelem pár órát.
2017. júl. 19. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Első: mivel nagyon nehezen hízó alkat vagyok, ezért valószínűleg nem lenne baj az olajos verzióval sem, viszont az igen megüli a gyomromat és nagyon kellemetlen tud lenni a rákövetkező 1-2 órában. (Természetesen az olajat leöntöm róla és ki is nyomkodom amennyire lehet magából a halból, de még így is igen el szokta csapni a gyomrom, ezért inkább szimplán kerülöm az olajos verziókat.)



Második: Köszönöm szépen a tippeket, ki fogom próbálni őket! :)

2017. júl. 19. 23:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!