Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy kellene nekikezdenem az...

Hogy kellene nekikezdenem az izomépitésnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék a közeljövőben (következő fizetés) elkezdeni konditerembe járni, viszont nem tudom hogy miként is kezdjek bele. Nézegettem különféle edzésprogramokat (ha ez megfelelő szó rá), viszont a munkám miatt van, hogy csak minden második héten lenne csak időm többször is el menni a terembe és ezáltal az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor, hogy miként kell kombinálni ilyenkor a különféle testrészekre irányuló gyakorlatokat. Gondolok itt arra, ha 3 napot tudok csak le menni a terembe akkor miként lehet (ha lehet) belesűritteni ebbe a 3 napba azt, hogy edzek az összes izomcsoportomra? Bármiféle-fajta tanácsot szivesen fogadok esetleg megfigyelést ,hogy miként lehetne hatékonyabb az edzés. A válaszokat előre is köszönöm :)

2017. jún. 29. 14:29
 1/7 Lazy Lover ***** válasza:
google sárgakapszula
2017. jún. 29. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Jól gondolod. A 3 nap pont tökéletes. Alapgyakorlatokkal kezdj, teljes testet edzd meg minden nap 1-1 gyakorlattal az izmokra. Ismerkedj a gyakorlatokkal, gyakorold a helyes mozgást addig, amíg nem megy reflexszerűen, utána lehet növelni a súlyokat

Bemelegítés, végén nyújtás. Alvás, kajálás!

2017. jún. 29. 14:34
 3/7 Cortez70 ***** válasza:
Google: alapismeretek. Első találat.
2017. jún. 29. 14:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Első és harmadik : Már a második mondatban elmodnom, hogy nézegettem a googlet, de maga a kérdés az volt, hogy miként kombináljam ilyen esetben a dolgokat, hogy éri meg stb. és visszaigazolást szerettem volna kapni arra amit lekörmöltem, hogy nem hülyeség és lényegében tanácsot kértem azoktól akik már benne vannak ebben a dologban. Azonban lehet csak én fogalmaztam rosszul. Ha igen elnézést kérek :)

Második : Köszönöm :)

+egy kérdés:

Ha az edzés mellé szednék fehérjét is akkor az már koxnak számitt és mennyire befolyásolja ez az izmok élletartamát (meg marad-e az izomzat vagy leereszt ha abbahagyom a tornát). Vagy egyáltalán javasolt-e ilyes fajta ,,kiegészittők,, szedése :)

2017. jún. 29. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ha az edzés mellé szednék fehérjét is akkor az már koxnak számitt és mennyire befolyásolja ez az izmok élletartamát (meg marad-e az izomzat vagy leereszt ha abbahagyom a tornát). Vagy egyáltalán javasolt-e ilyes fajta ,,kiegészittők,, szedése :)"

Én is azt mondom, hogy érdemes olvasgatni a témában, a kapcsolódó anatómiát, biológiát, élettant, intermedier anyagcserét, dietetikát amennyire lehet átnézni.

Testsúly kilónként 1.5-2 g fehérje bevitel javasolt, bár az elején mindenképp fejlődni fogsz. Nagy súlyok, alapgyakorlatok, kevés ismétlés menjen.

Fontos a szénhidrát és a zsír is, de ne parázz bele, egyél egészségesen, értelemszerűen.

A fehérje nem koksz. Húst eszel, tejet iszol:)

Az izom minimálisan megmarad, de csak akkor ha hosszú ideje edzel. Inkább úgy állj hozzá, hogy életed végéig nyomod valamilyen szinten. Kezdőként ne bonyolítsd túl, szerezd meg az alapokat és menet közben tanulj

2017. jún. 29. 16:03
 6/7 Cortez70 ***** válasza:
Nem kox a tápkieg, a fehérjepor sem. Nem kell a multivitaminon kívül más tápkieg, ha rendben a kajád. azaz bőven be lehet vinni a npai 1.5-2 g xttkg fehérjét sima kajából is.
2017. jún. 29. 16:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2017. júl. 3. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!