Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet így multivitamint szedni?

Lehet így multivitamint szedni?

Figyelt kérdés
Vettem oneadayt, de elég nagy bogyó, nehéz lenyelni. Ha összetörném mozsárban és oldanám vízben ugyan úgy hasznosulna, vagy lenne benne olyan amit kinyírna a gyomorsav ?
2017. jún. 23. 05:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, csak úgy gyorsabb a felszívódása.
2017. jún. 23. 06:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor 2-3 részletben iszom majd meg.
2017. jún. 23. 06:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Jó nagy része sehogy nem hasznosul,

Pl D E C A vitaminok csak akkor hasznosulnak, ha van a beledben elegendő zsír hozzá, hogy fel tudjon szívódni vele... ellenlező esetben a zsírban pldódó vitaminokat már el is felejtheted...

A vízben oldódóakat pedig ha rgyszerre nagytételben viszed be, semmi más nem történik, mint, hogy kipisiled... jó egy kisrésze eljut oda ahová kell...

Tudom ezt nem lehet ebben a kategóriában felfogni, de sárga oldal meg egyéb tápkieg cégek ide vagy oda, heterotróf élőlények vagyunk, ezt nem lehet kikerülni...

2017. jún. 23. 07:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Kajálás után szoktam rádobni, viszont a mérete miatt rengeteg vizet kellett innom rá, hogy lemenjen, majd kipukkadtam. Majd kaja közben iszogatom meg. A diétám nem zsírmentes, így talán nem lesz gond a zsírbanoldódókkal sem. Köszi a választ.
2017. jún. 23. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:

"Pl D E C A vitaminok csak akkor hasznosulnak, ha van a beledben elegendő zsír hozzá"

Gondolom elírás. C helyett K vitamin a zsírban oldódó. Amúgy kár összetörni, nem fog annyi hasznosulni

2017. jún. 23. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
:D igen elírás bocsi akkor keltem
2017. jún. 23. 09:41
 7/7 A kérdező kommentje:
6os lehet arra gondolt, hogy latinban a c ejtve k. Nem gáz, így is érthető volt :D
2017. jún. 23. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!