Milyen gyors, egyszerű ételek vannak, amit munkába/iskolába lehet vinni, és egészségesek?
Csmell tk kenyérbe, kis majonéz, zöldség és máris van egy fehérjés-chs szenyád.
Rizst le lehet turmixolni, bele fehérje, felöntöd kis vízzel és megiszod.
Én mellesleg ételesbe viszem mindig, bármit, amit viszek, így nem kell azon agyaljak, hogy mit vigyek, mert bármi elvihető.
zabpehely, fehérje shakerbe szárazon. Felöntöd egy kevés vízzel aztán kikanalazod. Ha van rá kapacitásod vihetsz műanyag tálat is és abból könnyebben megeszed. Lényeg, hogy nem kell rá annyi víz hogy ússzon, úgy nincs jó íze. Ha csak épphogy öntesz rá, hogy kicsit massza állaga legyen úgy elég finom tud lenni. Rakhatsz bele rum aromát is, kókuszreszeléket, kevés gyümölcsöt ízesítésnek. Ezt csak azért mondom, mert egy idő után már csömöröd lesz tőle és fel kell dobni majd valamivel.
Amit előttem írtak is jó, csirkemell TK. kenyérbe. Vagy ami mégegyszerűbb: főtt tojást elviszed, eszel hozzá kenyeret vagy felszeletelve belerakod, esetleg tonhalkonzervet raksz a kenyérbe. Mehet bele paradicsom, uborka, paprika stb. Light majonézzel óvatosan azért szerintem, de azzal is fel lehet dobni. Esetleg Aldis cukormentes ketchup vagy mustár. Ha van rá lehetőség előző nap kisütsz egy csomó csirkés zabfasirtot amit szintén ehetsz TK. kenyérrel / csemege uborkával. Ez annyiból rossz, hogy előző nap elég sokat kell sütögetned. Na meg jobban jársz, ha sütőbe csinálod, mert akkor alig kell rá olaj, megkened egy kevés kókuszzsírral és jó is.
Sajna mindegyiknek megvan a maga hátránya, illetve előnye.
A tonhal jó, mert baromi egyszerű kaja, lényegébe mintha szendvicset ennél csak sonka helyett, tonhalat raksz bele. Hátránya, hogy drága.
A csirkét sütögetni kell, de cserébe olcsó, tonhalhoz képest legalábbis mindenképp. Tojás talán az aranyközépút, mivel egy főtt tojást nem nagy cucc megcsinálni és talán nem is annyira drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!