Túl sok vizet iszok?
Utánanéztem, kedves kérdező (google a barátod ;), és ezt találtam:
There are two types of overhydration:
Increased water intake
This occurs when you drink more water than your kidneys can remove in your urine. This can cause too much water to collect in your body.
Retaining water
This occurs when your body can’t get rid of excess water. Several medical conditions can cause your body to retain water. This can be dangerous because it throws off the balance between water and sodium in your blood. - ez a két típusa a (hogyan is fordíthatnám?) "túlhidratálásnak"
Ezek a tünetei:
congestive heart failure (CHF)
liver disease
kidney problems
syndrome of inappropriate antidiuretic hormone
nonsteroidal anti-inflammatory drugs
Több itt: [link]
Nem tudom mennyire érted az angolt, kérdező, de őszintén lusta voltam lefordítani xd Viszont ha szükséges lefordítom :) Röviden : A legvalószínűbb következmény ( a fent írtak alapján), hogy a veséid nem tudják majd eltűntetni(?), ezért felgyűl a víz a szervezetedben, a másik, hogy a szervezeted nem tud megszabadulni a felesleges víztől és felborul az egyensúly a véred nátriu-m és víztartalma között. Azta nem hittem volna, h lehet túl sok vizett inni :o xd Kérdező, számomra hihetetlen, h hogyan lehet ennyit inni, én is 14 vagyok és egy liter vizet is alig tudok elfogyasztani.
Valóban van vízmérgezés, de az nem itt kezdődik...
5-6átlátszó pisivpedig teljesen jó.
Nem épp egy tudományos megfogalmazás, de a lényeg benne van:
Azért nyár van, ilyenkor izzad rendesen az ember.
Én 95kg vagyok, és nyáron megiszok napi 5-6 liter vizet. De télen is 3-4-et, és semmi bajom évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!