A szumó felhúzás könnyebb, mint a normál?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy mivel nagy terpesz van, ezért a hát egyenesebb, nagyobb szöget zár be lábbal, ezért kisebb a mozgástartomány, a láb le veszi a terhelést a hátról. A terpesz nagy, ezért a súlypont is lentebb van és nem kell olyan magasra húzni, mint a normál felhúzásnál, ami szintén nagy mértékben mrgkönnyíti az egészet a csökkent mozgástartomány miatt. Nem mellesleg a csuklya sem dolgozik itt úgy bele a mozdulatba. Viszont hagyományos felhúzásnál nagyobb a hát mozgástartománya, nincs akkora terpesz, jobban dolgozik, "magasabbra" kell húzni, mivel a súlypont jóval fentebb van, amiért nincs terpesz. Szerintem aki felhúzni akar, az hagyományosban fog, mivel nehezebb gyakorlat forma és a hátat jobban igénybeveszi, főleg a derék tájékát. Nyilván, aki derékfájós, az érthetően húzzon szumóban.2017. jún. 8. 08:32
1/17 anonim válasza:
Fél-sumóban húzok mint Ed Coan. Mindenkinek ott a lehetőség, hogy sumóban felhúzzon akkor 300 kilókat, ha szerinted olyan könnyű, meg "csalás" stb. szokásos baromságok. Nekem ugyanúgy dolgoznak azok az izmaim amire azt írtad nem dolgozik tehát máris baromság. Nem kell a két technikát ütköztetni. Mindenkk úgy húz, ahogy tud, meg akar.
2/17 A kérdező kommentje:
Hol írtam, hogy nem dolgoznak izmok? Mutasd meg.
2017. jún. 8. 08:41
3/17 anonim válasza:
Azt írtad nem dolgozik a csuklya. Tegnap húztam fel, kirohad a suklyám meg az egész trapéz izom. Azt kéne már felfofgni, hogy nem minden sumo beállás úgy néz kk, hogy olyan széles, mintha spárgába lemenne az ember és 2centit mozog a rúd.
4/17 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem ezt írtam. Értelmezd, amit elolvasol.
2017. jún. 8. 08:56
5/17 anonim válasza:
Valóban azt írtad nem dolgozik "ÚGY" a csuklya. De még így se igaz.
6/17 A kérdező kommentje:
Várom más nem elhivatott fabatikus szumóban húzó válaszát. :)
2017. jún. 8. 09:21
7/17 anonim válasza:
Nem vagyok fanatikus, se elmevetemült. Leírtam a véleménysm, de te képtelen vagy érdemben reagáli, érvelni, csak személyeskedsz.
8/17 Cortez70 válasza:
Amit megszoksz vagy ami neked jobban fekszik, abban vagy erősebb.
9/17 A kérdező kommentje:
#7 Személyeskedni ismeretlenül. Gratulálok.
2017. jún. 8. 09:37
10/17 anonim válasza:
Lehet ismeretlen is személyeskedni sajnálom, hogy ném érted mit jelent ez a kifejezés. Gratulálj magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!